Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th May 2007, 20:57
jake jake is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Still errors with Openssl on Etch

Hello,

First off, thank you for a great piece of software. I've been using ISPConfig for 6 months now, and I found a very easy to use! A great tool.

Recently i've tried to upgrade the installation to the latest version but there something went wrong. So i decided to reinstall my (virtual server). But whatever i try the install seems to go wrong everytime.

I've tried to change the line in compile_aps/compile as described in one of the other topics, but when i do that, i'm able to go to certifcate generation. But this generation takes forever. I've let it run for 24 hours, but it was still busy.
If i don't change the lines i've got the following error:

Here's some info from my system:
Code:
uname -a
Linux broomhilda.hyperactief.com 2.6.17.13-vs2.0.2.1-node-b02 #1 SMP Thu May 17 22:00:00 UTC 2007 x86_64 GNU/Linux
Running debian etch 4.0

I followed the perfect setup as closely as possible (due to having a vserver). I skipped the quota section partially and was unable to install bind9 (has been replaced by dnsutils?) so i installed bind. Perhaps a problem with the sources.list file?

The error:
Code:
gcc -DMONOLITH -I.. -I../include  -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN -DHAVE_DLFCN_H -m64 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -Wall -DMD32_REG_T=int -DMD5_ASM   -c -o s_server.o s_server.c
/tmp/ccI8c8VC.s: Assembler messages:
/tmp/ccI8c8VC.s:437: Error: Incorrect register `%rax' used with `l' suffix
/tmp/ccI8c8VC.s:445: Error: Incorrect register `%rbx' used with `l' suffix
/tmp/ccI8c8VC.s:465: Error: Incorrect register `%rdx' used with `l' suffix
/tmp/ccI8c8VC.s:466: Error: Incorrect register `%rbx' used with `l' suffix
make[1]: *** [s_server.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.8e/apps'
make: *** [build_apps] Error 1
ERROR: Could not make OpenSSL
rm: cannot remove `install_ispconfig/.nfs00000000025447870006afb9': Device or resource busy
rm: cannot remove `install_ispconfig/.nfs00000000025448550006afba': Device or resource busy
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
./setup2: line 873: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!
Any help is greatly appreciated, thank you!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th May 2007, 15:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,796
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

Did you follow exactly the perefct setup guide for debian etch?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th May 2007, 15:43
jake jake is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

Thanks for your reply. I followed the setup guide as closely as possible. Because i'm on a vserver i was unable to implement quota (though i installed the package). Furthermore i was unable to install bind9 but installed bind instead.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th May 2007, 18:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

I'm not sure what's causing the error, but I think it's related to you using a vserver. Sometimes they don't behave like dedicated servers.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 28th May 2007, 18:20
jake jake is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm, that's too bad because the previous install had no such problems. Do you know what may be causing the generating of the certificate too take so long when i change the lines in compile_aps/compile?
If i can solve that i guess everything should be working as it should.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th May 2007, 10:48
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,796
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

What exactly did you change in the compile_aps/compile script?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 29th May 2007, 15:08
jake jake is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I changed it according to this:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...=.%2FConfigure

(and corrected the typos)
Reply With Quote
  #8  
Old 29th May 2007, 16:45
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 531
Thanks: 11
Thanked 174 Times in 78 Posts
Default

I had something very similar on a Vserver. A uname -a was telling it was a x86_64 but the vserver was installed as a i386. This was causing SSL compilations errors.
Reply With Quote
  #9  
Old 29th May 2007, 22:43
jake jake is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What did you do to solve it?
If i just knew what the certifcate generation is taking so long it might help.
Reply With Quote
  #10  
Old 29th May 2007, 23:16
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 531
Thanks: 11
Thanked 174 Times in 78 Posts
 
Default

It was a Vserver from vserver.de, after a reboot a uname -a showed the right value i386 instead of x86_64
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ispconfig installation errors kcmohan Installation/Configuration 1 9th April 2007 21:14
Install Errors DarkLord00 Installation/Configuration 12 25th February 2007 18:49
OpenSSL Trouble Pmaene Installation/Configuration 2 11th September 2006 14:47
Unbearably slow access speeds CombatGod Installation/Configuration 5 30th May 2006 17:31
PHP Errors in the "WEB-FTP" module crudolphy General 9 27th December 2005 21:17


All times are GMT +2. The time now is 05:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.