Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th May 2007, 14:58
Werner Schulte Werner Schulte is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cannot install Feisty Fawn (error : cannot access tty)

I tried to start the Feisty Fawn live System. Short after the boot starts, the system tries several time to acces /dev/fd0 (my floppy). After approx. 10-15 tries the system gives up and the busybox prompt is presented.

My PC is a Pentium 4 (Gigabyte 845PE motherboard) with 2 HDs (ATA) and a CD Burned as well as a DVD burner. On /dev/hda I have an installed Suse system (8.2) which I would like to overwrite with the Ubuntu system on /dev/hdb a Debian resides, which is my current working system. The grafics card is a Matrox G550 card (see the lspci print below).

I tried to boot with noapic, nolapic pci=noacpi options. Also I tried to remove the floppy from the BIOS settings. In the later case no floppy access was recognized, but the error is still there.

I hope, someone can help !

################# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE DRAM Controller/Host-Hub Interface (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE Host-to-AGP Bridge (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 82)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. MGA G550 AGP (rev 01)
02:02.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th May 2007, 16:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

I found a few references to your problem on Google:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...20/+bug/106864
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=415009&page=14
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ols/+bug/96084
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/6402
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 27th May 2007, 18:00
Werner Schulte Werner Schulte is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Thank you for the quick response.
In fact it seems that the problem is not yet solved ?
I will try the modprobe piix stuff and come back to you.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th May 2007, 09:20
Werner Schulte Werner Schulte is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

The modprobe piix stuff worked.
Maybe today I will try an installation.

Thanks a lot.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install ISPConfig On FC2 amss Installation/Configuration 5 4th March 2007 20:49
64-bit Debian 3.1 Install Issue naruto Installation/Configuration 14 5th September 2006 04:12
Mysterious Install Problem tgansert Installation/Configuration 5 9th May 2006 15:35
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26
ISP install problems Debian sarge 3.1 lerra Installation/Configuration 1 5th January 2006 16:37


All times are GMT +2. The time now is 11:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.