Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th November 2005, 16:35
melandr melandr is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default can't acces smtp

Hello i can't access smtp from outside of server. When I use webmail all work fine. I can log to smtp by telnet but again only from localhost. I firewall a have smtp alowed . What i can do about it . And sory for my bad english M

P.S.: I searched in forum but i didnt't find answer

and also i Have problem with webalizer. i can't find stats and in ispconfig there are no stats again everywhere are zeros

again i listed forum but any answer didnt helped me

Last edited by melandr; 17th November 2005 at 16:38.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th November 2005, 17:47
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,495
Thanks: 835
Thanked 5,534 Times in 4,352 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by melandr
Hello i can't access smtp from outside of server. When I use webmail all work fine. I can log to smtp by telnet but again only from localhost. I firewall a have smtp alowed . What i can do about it . And sory for my bad english M

P.S.: I searched in forum but i didnt't find answer

and also i Have problem with webalizer. i can't find stats and in ispconfig there are no stats again everywhere are zeros

again i listed forum but any answer didnt helped me
Is yourserver in a NAT enviromet or does it have an internet IP in a datacenter?

Webalizer:

1) is webalizer installed on your server?
2) The stats are generated nightly, so you may have to wait up to 24 hours until you can access them.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th November 2005, 19:02
melandr melandr is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

PC is in the Datacenter (configured by perfect setup debian sarge) and webalizer is installed (and i waited for 2 days to be sure) where i will find stat's xxxx/stats there is nothing . i don't know what is wrong i checked all ( what i find)
but i'm noob to linux so every help will be usefull
Reply With Quote
  #4  
Old 17th November 2005, 19:09
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,495
Thanks: 835
Thanked 5,534 Times in 4,352 Posts
Default

Please run this on the shell:

/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php

Did you get errors, are the webalizer stats being created?

SMTP:

what output do you get for the command:

netstat -tap
Reply With Quote
  #5  
Old 17th November 2005, 19:16
melandr melandr is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web19/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web18/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web34/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web22/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web30/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web21/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web32/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web28/web/stats
Erstelle Statistik Verzeichnis: /home/www/web35/web/stats
this is for webalizer ( i dont speak german at all )

and nestat -tap

Quote:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 1667/couriertcpd
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 1691/couriertcpd
tcp 0 0 *:afpovertcp *:* LISTEN 1823/afpd
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN 1766/mysqld
tcp 0 0 *:netbios-ssn *:* LISTEN 1930/smbd
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 1677/couriertcpd
tcp 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 1649/couriertcpd
tcp 0 0 *:www *:* LISTEN 32291/apache2
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 1995/ispconfig_http
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 5289/proftpd: (acce
tcp 0 0 unn-252.superhos:domain *:* LISTEN 10447/named
tcp 0 0 unn-251.superhos:domain *:* LISTEN 10447/named
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 10447/named
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1946/sshd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 32580/master
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN 10447/named
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 32291/apache2
tcp 0 0 *:microsoft-ds *:* LISTEN 1930/smbd
tcp 0 300 unn-251.superhostin:ssh dobfw.dobnet.cz:1025 ESTABLISHED4197/sshd: melandr
realy THX for helping me
Reply With Quote
  #6  
Old 17th November 2005, 19:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by melandr
and also i Have problem with webalizer. i can't find stats and in ispconfig there are no stats again everywhere are zeros

again i listed forum but any answer didnt helped me
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=562

Regarding your SMTP issue: did you use the IP address or a domain name to connect to the server? If you used a domain name, it might be a DNS issue (DNS record pointing to the wrong IP address).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 17th November 2005, 20:05
melandr melandr is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i ret it already i folow the steps but in crontabs i dont see anything wrog so i didnt changed anything and to my smtp server i tried name and ip adress also i tried to connect by telnet from outside but failed . from localhost (where i'm loged by ssh ) is everything fine (again thx for helping me and sory for my bad english)
Reply With Quote
  #8  
Old 17th November 2005, 20:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by melandr
i ret it already i folow the steps but in crontabs i dont see anything wrog so i didnt changed anything
You don't have to change anything, just open the cron tab by running
Code:
crontab -e
and save it without doing any changes. Cron is a little bit pedantic about how the cron tabs are created.

Quote:
Originally Posted by melandr
and to my smtp server i tried name and ip adress also i tried to connect by telnet from outside but failed . from localhost (where i'm loged by ssh ) is everything fine (again thx for helping me and sory for my bad english)
To me it sounds like a firewall issue. You have a public IP address for your server and tried to connect to smtp using that IP address, and it didn't work, right?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 17th November 2005, 20:21
melandr melandr is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i save crontab i will see what will hapen

to my problem with smtp , becouse we are testing i didnt started firewall yet and my firewall at home isn't it (i can send email via other server's) and yes it has public IP ( i can't imagine what can it be there is nothing in mail.log )
Reply With Quote
  #10  
Old 17th November 2005, 23:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

What's the value of inet_interfaces in /etc/postfix/main.cf? Should be all.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Relay access denied when using SMTP to external recipients Kamran Shah Installation/Configuration 111 14th May 2014 19:10
SMTP Auth problem maxx General 12 1st February 2006 03:48
SMTP Problem dorutz Installation/Configuration 6 9th November 2005 16:47
SSL with SMTP phantomk Server Operation 9 8th November 2005 23:18
smtp error misterm Installation/Configuration 2 29th September 2005 00:21


All times are GMT +2. The time now is 18:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.