#1  
Old 7th February 2007, 23:34
cotthemh cotthemh is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default squirrelmail dovecot config

to be able to have user@domain.tld accounts i changed the dovecot auth_username_format="%Ld%Lu" this works nice when authenticating through pop3, but squirrelmail now adds another _ in front of the domain name. This seemed to work a few weeks ago when i tested this, now it no longer does, any clue what i did wrong and how to change this so squirrelmail works,

many thanks,

Herwig
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th February 2007, 23:00
cotthemh cotthemh is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so if i use %Ld%Lu squirrelmail works, but then the pop3 mail doesn't, any clues i looked 2 days at this so any help is more than welcome!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 17th May 2007, 23:18
./w ./w is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'm having EXACTLY the same problem here.
It's supposed to work, from what I've read in this forum.

My installation is a new one:
* CentOS 5.0
* ISPConfig 2.2.12
* SquirrelMail 1.5.1 (downloaded as an ISPConfig package from ispconfig.com)

Any help would be greatly appreciated.
Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 17th May 2007, 23:50
cotthemh cotthemh is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

there is but one option, turn of the prefixing and just use the option to translate the @ to _ in this case both dovecot and squirrelmail work. the only issue i have left is that sometimes the squirrelmail authentication fails, i haven't found out why, and just trying again helps,

good luck,

Herwig
Reply With Quote
  #5  
Old 18th May 2007, 09:40
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,485
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

If you use the ISPConfig squirrelmail package, it might be that lookups to the /etc/postfix/virtusertable file are enabled in squirrelmail which might conflict with your type of configuration as now dovecot and squirrelmail are both trying to resolve the system username for the email address.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th May 2007, 23:56
./w ./w is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

How do I configure Squirrelmail so it stops looking at /etc/postfix/virtusertable ?
Maybe I can solve this issue doing this.

Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 19th May 2007, 10:54
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,485
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Please have a look here:

http://www.howtoforge.com/forums/arc...hp/t-2899.html

Squirrelmail is installed in /home/admispconfig/ispconfig/web/squirrelmail/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 22nd May 2007, 02:59
./w ./w is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Hi Till,

I've solved the issue. I checked the config.php file and removed the following line:

$plugins[] = 'vlogin';

Then the extra underscore stopped showing up at the beggining of the username, so now it's working just fine.

Thanks for your help, I appreciate it.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ./w For This Useful Post:
cryptic (30th May 2007)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 00:09
FC2 squirrelmail dovecot sendmail Error for a single mail account MKayZ Server Operation 3 13th July 2006 15:12
Squirrelmail, dovecot IMAP and sendmail - how to make it work? webcho Server Operation 3 29th June 2006 16:14
Virtual users, domains Postfix.. & Squirrelmail laser144 HOWTO-Related Questions 6 4th May 2006 23:23
Suse Postfix + Dovecot + ISP Config + smtp Auth; recieving problem! fatum112 HOWTO-Related Questions 2 15th January 2006 19:03


All times are GMT +2. The time now is 15:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.