Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th May 2007, 00:04
joshenry joshenry is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 37
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Need Help, /etc/passwd,shadow,groups All EMPTY!

Kay really weird. I used ISPConfig to give someone an autoresponder which didn't give me any errors or anything. Once that was done all three of those files were empty.

I was going to implement the backup solution for this box today, been testing it on another box for problems but no problems for that box...didn't get it on this one in time for a backup. So I'm retarded and don't have a backup I can recover from, will probably have to rebuild the files by hand.

ISPConfig still shows the users that have been created in the past but no one can access their mailbox as their users don't exist.

Why would ISPConfig empty those files? I'm not sure what logs to post or what information to give as this is making me nervous...all the work that I have to do to get this thing running again...

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th May 2007, 13:14
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,483
Thanks: 835
Thanked 5,524 Times in 4,345 Posts
Default

Most likely theare where syntx errors in these files. Did you manage users with other programs beside ISPConfig?

Please check the ispconfig.log file in /home/admispconfig/ispconfig/ for errors.

Maybe there is still a backup version of the files with a ~ appended to the name.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th May 2007, 16:02
joshenry joshenry is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 37
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've learned (even though I'm a newb) never to edit those files by hand. I've only ever used useradd or ISPConfig to add users. The ~ files were the same as the broken ones, empty. I'm rebuilding everything again so it's not as big of a deal as it was but I'm just curious to why this has happened.

I looked through the ispconfig.log and I couldn't see any errors or problems that would cause it to remove all the data from inside those files.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th May 2007, 17:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /root/ispconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th May 2007, 17:52
joshenry joshenry is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 37
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
[root@mail1 cur]# ls -la /root/ispconfig
total 104
drwxr-xr-x   9 root root  4096 May 16 22:38 .
drwxr-x---   4 root root  4096 May 17 10:36 ..
-rwxr-xr-x   1 root root 33609 Feb  8 14:37 cronolog
-rwxr-xr-x   1 root root  9673 Feb  8 14:37 cronosplit
drwxr-xr-x  12 root root  4096 Feb  8 14:28 httpd
drwxr-xr-x  12 root root  4096 Feb  8 14:37 isp
-rw-r--r--   1 root root     8 May 16 22:38 .old_path_httpd_root
drwxr-xr-x   6 root root  4096 Feb  8 14:20 openssl
drwxr-xr-x   6 root root  4096 Apr 11 12:50 php
drwxr-xr-x   4 root root  4096 Feb  8 14:37 scripts
drwxr-xr-x   4 root root  4096 Feb  8 14:37 standard_cgis
drwxr-xr-x   2 root root  4096 Feb  8 14:37 sv
-rwx------   1 root root  9389 Feb  8 14:37 uninstall
[root@mail1 cur]#
Reply With Quote
  #6  
Old 19th May 2007, 00:09
joshenry joshenry is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 37
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well the higher powers from above have spoken and I've had to remove ISPConfig.
Now I have another problem. I went through the uninstall but now the admispconfig user was removed but the mail that is going to that user for quota (I'm assuming), so the root user (which I'm getting all the mail for) is having about 75 messages every 10 seconds delivered and all into my mailbox...I've re-added that user to stop the messages to me but how can I stop the messages for good?
Reply With Quote
  #7  
Old 19th May 2007, 11:56
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,483
Thanks: 835
Thanked 5,524 Times in 4,345 Posts
 
Default

You will either have to reinstall ISPConfig or remove all procmail recipes from the email accounts created by ISPConfig. The procmail recipes are stored in the home directories of the email users, the files are hidden, so you may get a list of the files only with the command "ls -la" in the directory.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Empty mails after update to 2.0.7 maxx Installation/Configuration 12 28th March 2008 15:14
Diagnostic-Code: X-Postfix; Host or domain name not found. Name service error Hellbound General 4 7th January 2007 12:50
Recycle bin will not empty. begmarz Installation/Configuration 14 12th December 2006 11:51
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 12:56
Empty messages jysse Installation/Configuration 5 15th August 2005 10:33


All times are GMT +2. The time now is 16:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.