Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th May 2007, 04:04
mcroteau105 mcroteau105 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Reno
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Thumbs up So close yet sofar away... problem with ISPConfig Installation

I have been battling with this ISPConfig for the last 3 days. I feel that I am really close to having it up and running. I successfully went through the installation instructions and even got a verification that ISPConfig system was installed... however, unable to get to the user interface and I think it has to do with some php and mysql errors in my setup. Below is a screen shot of shell at the end of installation... what do I need to do to get this working? How can I fix the warnings that were given? I am getting very excited and look forward to getting this working. Any help in this would be most appreciative. Thanks in advance, and thanks to Falko for getting me this far.

Screen shot:

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th May 2007, 12:06
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,704
Thanks: 819
Thanked 5,321 Times in 4,174 Posts
Default

It looks like you riún the ISPConfig installer more then once without uninstalling it first. Please run the following commands to uninstall ISPConfig:

rm -rf /root/ispconfig
rm -rf /home/admispconfig

Then delete the ISPConfig mysql database. ISPConfig will recreate a new database. If the datbase exists, the installer will fail.

Now unpack the ISPConfig installer tar.gz file again and run the setup script.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th May 2007, 15:42
mcroteau105 mcroteau105 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Reno
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Thumbs up apologize... thank you

Yes, unfortunately, I tried to run the installation script more than once. I use phpmyadmin to manage mysql. How do I know which database is for ISPConfig. It only contains two databases, one that is called "mysql" the other reads "information-schema". Im pretty new to this and want to make sure I am deleting the right database. Neither of these look right.

Also, I have mysql set up to run on server2.randrinc.com.... I noticed in my shell printout it was trying to connect to root@localhost is this what it normally does? How do I make sure that I configured it right? Thanks Till.

Mike
Reply With Quote
  #4  
Old 17th May 2007, 23:44
mcroteau105 mcroteau105 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Reno
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
 
Thumbs up Thanks!!!

First off, would like to apologize for cross posting. Secondly, thanks to Falko and Till for there help on the ISPConfig Perfect Setup for Ubuntu. I have it up and running, and am ready to tweak to get it perfect. Thanks!

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig Virtual Hosts + Perfect setup Problem ? orasis Installation/Configuration 5 16th March 2007 10:46
New ISPConfig installation 4integration General 3 29th December 2006 11:53
Problem with the installation of Dokeos (LMS) in ISPConfig jofranco General 4 28th April 2006 00:45
Installation problem xma Installation/Configuration 15 26th September 2005 13:22
Installation Problem _InFeCtOr Installation/Configuration 5 8th August 2005 15:34


All times are GMT +2. The time now is 00:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.