#1  
Old 29th November 2005, 21:18
heyp heyp is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Vienna
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default vhosts not working correctly

Hi (not a good day today )

i've created two sites, both have the same IP. When i connect to them i can't access folders, if i delete the default index.html nothing change.

This is my vhosts configuration file:
Code:
###################################
#
# ISPConfig vHost Configuration File
#         Version 1.0
#
###################################
#
NameVirtualHost 10.71.0.3:80
<VirtualHost 10.71.0.3:80>
  ServerName localhost
  ServerAdmin root@localhost
  DocumentRoot /var/www/sharedip
</VirtualHost>
#
#
######################################
# Vhost: www.wienerbergcity.at:80
######################################
#
#
<VirtualHost 10.71.0.3:80>
ServerName www.wienerbergcity.at:80
ServerAdmin webmaster@wienerbergcity.at
DocumentRoot /var/www/web3/web
ServerAlias wienerbergcity.at
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm test.txt
ScriptAlias  /cgi-bin/ /var/www/web3/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web3/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode On
php_admin_value open_basedir /var/www/web3/
php_admin_value file_uploads 1
php_admin_value upload_tmp_dir /var/www/web3/phptmp/
php_admin_value session.save_path /var/www/web3/phptmp/
AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml
Alias /error/ "/var/www/web3/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web3/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web3/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
#
#
#
######################################
# Vhost: www.heyp.net:80
######################################
#
#
<VirtualHost 10.71.0.3:80>
ServerName www.heyp.net:80
ServerAdmin webmaster@heyp.net
DocumentRoot /var/www/web4/web
ServerAlias heyp.net
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ErrorLog /var/www/web4/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode On
php_admin_value open_basedir /var/www/web4/
php_admin_value file_uploads 1
php_admin_value upload_tmp_dir /var/www/web4/phptmp/
php_admin_value session.save_path /var/www/web4/phptmp/
Alias /error/ "/var/www/web4/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web4/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web4/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
#
IMHO it points to the wrong web dir?

Thx again for your support!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th November 2005, 21:34
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
Default

Your vhost config is correct.

Is your DNS setup correct? Maybe you are just accessing the sharedIP website.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th November 2005, 00:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

When I go to www.heyp.net and www.wienerbergcity.at I see a Confixx login page...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 30th November 2005, 06:47
heyp heyp is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Vienna
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

falko: it points to the old IP, currently i'm running with a local IP address and a modified HOSTS file on my client so i can use my domains as tests.

till: how can i verify that? When i connect to my website webspace with ftp i see a web directory. I think that the path is wrong. When i check the /var/www/web3 dir i see another web which doesn't hold the files that i upload through ftp (for example error and index.html)
Reply With Quote
  #5  
Old 30th November 2005, 11:48
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
Default

OK, then you simply uploaded your files to the wrong directory. If you connect with FTP, you must chnage to the "web" directory before you upload your files!. the FTP root is not the website root!
Reply With Quote
  #6  
Old 30th November 2005, 18:01
heyp heyp is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Vienna
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hm, i can only say to me: RTFM

The user has to be site administrator to access the other folders, otherwise it's just a user with a user dir domain.com/~user.

Anyway, thx for your support!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webconfig at port 81 not working anymore maxx Installation/Configuration 6 23rd October 2006 10:23
PHP not working jefash General 10 28th May 2006 08:48
Backup not working Bruce Installation/Configuration 5 16th November 2005 15:40
Web pages just stopped working ! skeeta Installation/Configuration 1 28th August 2005 19:30
not working correctly davidg Installation/Configuration 15 11th August 2005 03:56


All times are GMT +2. The time now is 08:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.