Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 15th November 2005, 12:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,216 Times in 4,089 Posts
Default

The only time the installer does not ask for mysql host, user and password is when it finds an ISPConfig installation on your server.

Delete these directories /home/admispconfig, /root/ispconfig and install_ispconfig and run the installer again, it will ask you for the mysql data, 'iam sure
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 15th November 2005, 13:25
indicator72 indicator72 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I wonder if it has something to do with my firewall
Reply With Quote
  #13  
Old 15th November 2005, 13:28
indicator72 indicator72 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I found that out :-) But what am I suppossed to write in what I posted 12:44 ? I tried 192.168.1.15, which is the IP it runs on, but that didn't work
Reply With Quote
  #14  
Old 15th November 2005, 13:41
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

I would turn off any firewalls for now until you get everything installed.

Also perhaps try to put your host name and domain in instead of the ip address.
Reply With Quote
  #15  
Old 15th November 2005, 13:45
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,216 Times in 4,089 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by indicator72
Yes I found that out :-) But what am I suppossed to write in what I posted 12:44 ? I tried 192.168.1.15, which is the IP it runs on, but that didn't work
Did you use the IP 192.168.1.15 for the mysql setup or for ISPConfig? For MySQL i recommend to use "localhost" and for the ISPConfig IP and domain make shure that you can ping them from your server.
Reply With Quote
  #16  
Old 15th November 2005, 13:45
indicator72 indicator72 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is getting a little old. I will try one more time with my firewall off
Reply With Quote
  #17  
Old 15th November 2005, 13:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by indicator72
I got the mysql connection to work. But when I got to the next step it failed. What should I write?

Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):192.168.1.15
ERROR: The IP address you provided is not reachable! The installation routine stops here!
The installer tries to ping the IP address, so make sure that you can access 192.168.1.15 from your network (the network connection must work on the ISPConfig server), and that no firewall blocks ping attempts to that IP address.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #18  
Old 15th November 2005, 14:53
indicator72 indicator72 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Everytting is messed up now
Reply With Quote
  #19  
Old 15th November 2005, 14:53
indicator72 indicator72 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I wish you would just help me
Reply With Quote
  #20  
Old 15th November 2005, 14:54
indicator72 indicator72 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I am no nerd
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with https and IE on Mac os and safari DarkBen Installation/Configuration 11 29th September 2006 17:45
ISPConfig pop3 problem mphayesuk General 21 31st October 2005 10:53
Problem installing ISPConfig, then with MySQL... ctroyp Installation/Configuration 7 26th September 2005 16:37
Problem with webmail MyLinux General 10 17th September 2005 14:31
Installation problem: PHP problem? hgoor Installation/Configuration 7 21st August 2005 22:15


All times are GMT +2. The time now is 00:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.