Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 10th June 2007, 15:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,389 Times in 4,234 Posts
Default

Thats no Error, please do not interrupt the update!
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 10th June 2007, 15:58
tazmon95 tazmon95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well, the script finished and it said

Shutting down ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running
ISPConfig system stopped!
Starting ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started
ISPConfig system is now up and running!
Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.

but I am unable to access the admin page. Any help on where to look to fix this would be much appreciated. Oh and it never asked me for an email this time.
Reply With Quote
  #13  
Old 11th June 2007, 02:30
tazmon95 tazmon95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well... I've been trying everything I can think of to get this working. After much searching, I am still at a loss. I can run apachectl start and then I can access the ISPConfig admin page at a http://xx.xxx.xxx.xxx:81 but there are a lot of errors. When I try apachectl startssl I get the same message as above "httpd could not be started" Any ideas on where to focus my efforts would be much appreciated.

Thanks.

EDIT: Here is what I'm getting.
root@server1:/# /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl start
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl start: httpd started
root@server1:/# /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd stopped
root@server1:/# /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started

Last edited by tazmon95; 11th June 2007 at 02:45.
Reply With Quote
  #14  
Old 11th June 2007, 08:24
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,389 Times in 4,234 Posts
Default

Please try to recreate your SSL certificate as described here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=121
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
tazmon95 (11th June 2007)
  #15  
Old 11th June 2007, 10:42
tazmon95 tazmon95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Ahhhh... I screwed it up... I had gone to try the update one more time like you had suggested earlier Till and this time while it's checking files I get a ton of errors like these:

Quote:
openssl-0.9.8d/VMS/ucx_shr_decc.opt
tar: openssl-0.9.8d/VMS/ucx_shr_decc.opt: Cannot open: No such file or directory
tar: Skipping to next header
openssl-0.9.8d/VMS/ucx_shr_vaxc.opt
tar: openssl-0.9.8d/VMS/ucx_shr_vaxc.opt: Cannot open: No such file or directory
tar: Skipping to next header
openssl-0.9.8d/VMS/VMSify-conf.pl
tar: openssl-0.9.8d/VMS/VMSify-conf.pl: Cannot open: No such file or directory
tar: Skipping to next header
openssl-0.9.8d/VMS/WISHLIST.TXT
tar: openssl-0.9.8d/VMS/WISHLIST.TXT: Cannot open: No such file or directory
tar: Skipping to next header
tar: Error exit delayed from previous errors
for what looks like every file and then it ends with
Quote:
ERROR: Could not unpack OpenSSL
cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
./setup2: line 860: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!
I'm not going to touch anything else until I hear back. Am I to the point where I need to do a fresh install of ISPConfig? And if so, is there a topic anywhere about restoring a backup onto a fresh install? I haven't seen one yet.

Thanks.

Last edited by tazmon95; 11th June 2007 at 10:45.
Reply With Quote
  #16  
Old 11th June 2007, 14:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Do the directories /root/ispconfig and /home/admispconfig and the ISPConfig database exist? If not, check your /tmp directory, there should be backups of both directories and a dump of the ISPConfig database from which you can restore your previous installation.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
tazmon95 (11th June 2007)
  #17  
Old 11th June 2007, 15:26
tazmon95 tazmon95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well I think I figured out the problem. My root HD is full. In the /tmp directory I have
Quote:
-rw------- 1 root root 3041709641 2007-06-10 05:59 home_admispconfig_06_10_2007__06_33_02.tar.gz
-rw------- 1 root root 183 2007-06-10 05:44 root_ispconfig_06_10_2007__06_33_02.tar.gz
-rw------- 1 root root 368292 2007-06-10 06:33 existing_db_06_10_2007__06_33_02.sql
I have copied the 3 files to a different hard drive and cleared out some more space on the root. Then I'm going to untar the backup to /root/ispconfig Is this the right course of action with this?


EDIT: I Found the culprit... 4 months of daily database backups in the 300MB range each... they should be going to my backup hard drive, but for some reason they are on the root... I'll have to change that.

Last edited by tazmon95; 11th June 2007 at 15:38.
Reply With Quote
  #18  
Old 11th June 2007, 16:35
tazmon95 tazmon95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

YES!!! It works. Thanks for the simple guidance Till and Falco, you guys Rock!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail System doesnt work! crichton Installation/Configuration 3 17th September 2007 23:49
Database not migrated after upgrade (2.2.9->2.2.10) okhayat Installation/Configuration 3 3rd March 2007 13:43
Recreating ISPConfig database retran Installation/Configuration 2 15th April 2006 23:22
Postfix conf lost when upgrade Prompt Developers' Forum 0 20th November 2005 23:11


All times are GMT +2. The time now is 08:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.