Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th April 2007, 13:11
ibrahimak ibrahimak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation E-mail Problem ( Hotmail , yahoo )

Hi ,

Everything is working fine i can get and send email but when i sent an email to hotmail it doesnt receive my emails.And when i sent mail to yahoo its taking my emails spam folder. Whats the problem??
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th April 2007, 13:23
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

1) - Make sure that your MX record is setup okay
2) - Make sure that your reverse DNS is setup okay.
3) - Make sure that your SPF record is setup okay.
4) - CONTACT the Windows Live Hotmail Domain Support, and ASK if they add your domain to the SenderID program.

More info here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...hlight=hotmail , and when you do a search on this forum for "hotmail"
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #3  
Old 14th April 2007, 17:36
ibrahimak ibrahimak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

Quote:
Originally Posted by edge
1) - Make sure that your MX record is setup okay
2) - Make sure that your reverse DNS is setup okay.
3) - Make sure that your SPF record is setup okay.
4) - CONTACT the Windows Live Hotmail Domain Support, and ASK if they add your domain to the SenderID program.

More info here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...hlight=hotmail , and when you do a search on this forum for "hotmail"

I have checked everything.I made a SPF Record but HOTMAIL dont accept my email yet.And YAHOO taking my emails to bulk folder.

my domain : lilainsaat.com

wHats the problem ????
Reply With Quote
  #4  
Old 14th April 2007, 17:46
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ibrahimak
I have checked everything.I made a SPF Record but HOTMAIL dont accept my email yet.And YAHOO taking my emails to bulk folder.

my domain : lilainsaat.com

wHats the problem ????
If all is okay, (which is not the case for lilainsaat.com) your mail should go to Hotmails "Bulk" folder.
To get it out the "Bulk" folder (again.. when all is setup okay), you WILL need to contact Hotmail, and ask if they add your domain to the SenderID program.

You will really need to get your DNS fixed for your domain to have any chance to get it to work with Hotmail. Have a look here: http://www.dnsreport.com/tools/dnsre...lilainsaat.com
All fails need to be fixed 1st!

More info: http://postmaster.live.com/
When you are 100% sure that all is setup okay, use this form and ask if they add your domain to the SenderID program.

It's the same for Yahoo (and many more email providers). When all is setup okay, ask if they can "white list" your domain(s)
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.

Last edited by edge; 17th April 2007 at 12:15.
Reply With Quote
  #5  
Old 16th April 2007, 07:14
ibrahimak ibrahimak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I cant fix this problem ;

Your 1 MX record is:

10 mail.lilainsaat.com.lilainsaat.com. [TTL=38400] IP=[No Glue, No A record]

my mail server adress is : mail.lilainsaat.com but DNS Report show this so gave me CANT Connect Mail Servers error.I have looked everywhere for this but i couldnt see any problem with my DNS Records
Reply With Quote
  #6  
Old 16th April 2007, 07:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

The MX record is wrong. You must leave the hostname field empty when you crete the MX record in ISPConfig DNS-Manager.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 16th April 2007, 10:32
ibrahimak ibrahimak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So how can i fix this ,

Missing (stealth) nameservers FAIL: You have one or more missing (stealth) nameservers. The following nameserver(s) are listed (at your nameservers) as nameservers for your domain, but are not listed at the parent nameservers (therefore, they may or may not get used, depending on whether your DNS servers return them in the authority section for other requests, per RFC2181 5.4.1). You need to make sure that these stealth nameservers are working; if they are not responding, you may have serious problems! The DNS Report will not query these servers, so you need to be very careful that they are working properly.

ns1.hastane.bayar.edu.tr.
hastane.bayar.edu.tr.lilainsaat.com.


its added lilainsaat.com. this is wrong. It must be hastane.bayar.edu.tr only.Why its added lilainsaat.com?
Reply With Quote
  #8  
Old 17th April 2007, 11:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

I get this result:

Code:
mh1:~# dig ns lilainsaat.com

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> ns lilainsaat.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 54293
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;lilainsaat.com.                        IN      NS

;; ANSWER SECTION:
lilainsaat.com.         86400   IN      NS      ns1.hastane.bayar.edu.tr.
lilainsaat.com.         86400   IN      NS      ns2.hastane.bayar.edu.tr.

;; Query time: 99 msec
;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
;; WHEN: Tue Apr 17 11:25:47 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 88
Are ns1.hastane.bayar.edu.tr and ns2.hastane.bayar.edu.tr your own name servers, or are they owned by someone else? Because that are the name servers where you must create/modify your DNS records.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 18th April 2007, 15:27
mitho7 mitho7 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 33
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default hotmail problem

hi till,
i have added the SPF record. now on gmail headder it is saying
"Received-SPF: pass (google.com: domain of support@desicards.com.au designates 203.102.114.205 as permitted sender)" that means SPF is ok, But still can not send the email to hotmail. yahoo, gmail is working fine.
Reply With Quote
  #10  
Old 18th April 2007, 16:45
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by mitho7
hi till,
i have added the SPF record. now on gmail headder it is saying
"Received-SPF: pass (google.com: domain of support@desicards.com.au designates 203.102.114.205 as permitted sender)" that means SPF is ok, But still can not send the email to hotmail. yahoo, gmail is working fine.
Fix your reverse DNS, and try again (you will probably need to contact your ISP to do this)
When your reverse DNS is fixed, your email should go to Hotmail, but it might end up in the Junk folder.

If so, contact Hotmail, and ask if they can add you domain to the SenderID program.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.

Last edited by edge; 18th April 2007 at 16:48.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix reject connections gabrix Server Operation 27 25th January 2007 08:37
postfix-tls sasl2 mysql courier-authmysql gabrix Server Operation 4 12th January 2007 22:09
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Problem with POP3 in an account of mail in Yahoo jofranco General 12 6th July 2006 00:37
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 04:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.