Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th November 2005, 02:58
benbalbo benbalbo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default Multiple IPs running SSL: config error

I just had problems getting a new certificate to work, and noticed that the Vhosts_ispconfig.conf had:

Code:
NameVirtualHost 192.168.0.50:80
NameVirtualHost 192.168.0.51:80
NameVirtualHost 192.168.0.52:80
But the SSL port (443) had no NameVirtualHost entries.

I greped the source to find any occurances of NameVirtualHost and only found it in one place. I've tried to fix this by changing /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php at line 1230 from:
Code:
        $mod->tpl->assign( array(SERVERIP => "NameVirtualHost ".$ip["server_ip"].$web_port));
to:
Code:
        $mod->tpl->assign( array(SERVERIP => "NameVirtualHost ".$ip["server_ip"].$web_port),
                           array(SERVERIP => "NameVirtualHost ".$ip["server_ip"].$ssl_port));
But this hasn't solved the problem.

I'm going to delve into the template class now to see if I can see how it works and what I need to do to fix this issue. Any tips, pointers, advice, existing patches would be very welcome :-)

Thanks!
BB
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th November 2005, 03:18
benbalbo benbalbo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Well I'm not sure what happened, but after restarting apache manually without the NameVirtualHost 443 in the conf file, the certs still work properly.

I'm still confused however about the error message:
Code:
[warn] VirtualHost 192.168.0.51:443 overlaps with VirtualHost 192.168.0.51:443, the first has precedence, perhaps you need a NameVirtualHost directive
grepping the whole /etc/apache2 directory and below for VirtualHost shows there is only one definition for each IP on port 443, so I'm not sure why the warning says there are two. However, it's only a warning and the sites work, so I'm not too fussed right now.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th November 2005, 11:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

Can you post your Vhosts_ispconfig.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
webalizer cron msg annoyance domino Server Operation 3 23rd September 2006 16:35
Could not make OpenSSL yontengyatso Installation/Configuration 3 3rd November 2005 10:50
Domain added multiple times to config adamluz Installation/Configuration 3 11th October 2005 21:52
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53
ERROR While upgrading to 2.0.8 adamluz Installation/Configuration 2 29th August 2005 21:30


All times are GMT +2. The time now is 05:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.