Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th April 2007, 18:38
tsmaudio tsmaudio is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Location: UK
Posts: 42
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to tsmaudio
Default Can't upload files using php file upload: Debian Sarge

Hi guys
I have a strange problem that I hope someone might be able to help with.
My new server is running Debian Sarge and IspConfig, set up using falkos perfect set up guide. For some reason I can't upload files to the server using a PHP upload form/script.

I have been working with the same form/script on a different server which is configured with fedora core 5, using again falkos perfect set up, (thanks falko) and it works fine.

The reason I have switched to Debian is because that is what the hosting company provide. I have made sure everything is at least set the same in the php.ini and apache2.conf files and made sure PHP safe mode is turned off.

Is there something else I can check or do?

Cheers
Tony
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th April 2007, 14:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Are there any error messages? Is there anything related to this in Apache's error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 7th April 2007, 18:51
tsmaudio tsmaudio is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Location: UK
Posts: 42
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to tsmaudio
Default

The only error in the /var/log/apache2/error.log
is repeated lines like this one below.

[Sat Apr 07 17:17:26 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP

I had this before on the fedora box and I think I know what to do to get rid of this error message, thanks to this forum, but does it have anything to do with my problem?

Is my problem something to do with access permissions with debian sarge.
I am sorry, I am still a newbie who is keen to learn.

Cheers
Tony
Reply With Quote
  #4  
Old 8th April 2007, 09:01
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default

You can try to change the line:

$go_info["server"]["apache2_php"] = 'both';

to:

$go_info["server"]["apache2_php"] = 'addtype';

in the file /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php

to avoid these "filter was not added" warnings.

Please verify the
memory_limit and post_max_size values within your php.ini file.

If you change something within your php.ini file, you need to restart Apache as well with:

/etc/init.d/apache2 restart
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
  #5  
Old 12th April 2007, 11:12
tsmaudio tsmaudio is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Location: UK
Posts: 42
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to tsmaudio
Default

Thanks Hans,
I think I have fixed it.

Cheers
Reply With Quote
  #6  
Old 12th April 2007, 14:03
tsmaudio tsmaudio is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Location: UK
Posts: 42
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to tsmaudio
Default

Hi again
I now have the opposite problem. I have uploaded an avi file 98meg to the server no problem but.. when I go to retrieve the download it downloads an empty 0kb file. Smaller file sizes up to say 20 meg download ok.

I am going mad with this, as I said everything works on the fedora box and I have uploaded and downloaded 2Gb files with it. I can't see what's causing the problem with this Debian Sarge install.

Any help from anyone would be very much appreciated.

Tony.

Ps: I have checked that the file on the server is actually 98meg and it is.
I have also checked the error log, and nothing shows up either.

Last edited by tsmaudio; 13th April 2007 at 12:10.
Reply With Quote
  #7  
Old 13th April 2007, 14:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Is this an FTP or HTTP download? Do you link the file directly, or is the download handled by some PHP script?
Any errors in Apache's error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 13th April 2007, 16:03
tsmaudio tsmaudio is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Location: UK
Posts: 42
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to tsmaudio
Default

Hi falko

It's a HTTP download, and the PHP script handles the link generated to download the file. This all works on the fedora set up, which is why I am at a loss ?

Cheers again

Tony.
Reply With Quote
  #9  
Old 14th April 2007, 14:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Is there anything related to this problem in your Apache error log? Maybe you must increase the memory_limit in your php.ini?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 25th April 2007, 12:53
tsmaudio tsmaudio is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Location: UK
Posts: 42
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to tsmaudio
 
Default

Hi
I have done a clean install and succesfully upgraded to debian Etch and everything is now working also.

Thanks for your help
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 17:18
Chroot SSH + ISPConfig Norman Installation/Configuration 27 26th March 2007 03:40
Systemimager (rsync) doesn't copy all comedit HOWTO-Related Questions 11 19th January 2007 17:17
ubuntu ispconfig joomla .htaccess steve1084 General 8 6th January 2007 15:55
ISP install problems Debian sarge 3.1 lerra Installation/Configuration 1 5th January 2006 16:37


All times are GMT +2. The time now is 14:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.