#1  
Old 17th April 2007, 12:36
dimitar dimitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Webalizer Problem

Hi All,

I could still not configure webalizer to make the stats. Its installed but in the stats folder of each web there is only .htaccess. I have followed this thread:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=851

and this one:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...27&postcount=8 -

"fixed" the cron and then waited 24h - nothing happens. Then i have also tried to run the cronjob manually from shell: /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php, but i get only: creation of the stats folder for new sites, and when i look at it - it contains also only the .htaccess file and for the older sites - there is no change, the folder contains also only .htaccess. Nothing helped till now....

Any ideas?

thanks in advance

Regards
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th April 2007, 13:02
dimitar dimitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi All,

i have used strace to see what the webalizer.php tries to make. It looks for logs in /var/www/*/log but unfortunately on my server the log folder for all the sites contains only 2 files - error.log and .no_delete. Most of the sites are more than 1 month "old" and have been accessed!

Any ideas guys?

thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 17th April 2007, 13:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,249 Times in 4,114 Posts
Default

This means that the logs have not been splitted at all. Please execute:

/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php

as root user. Do you now have a access.log file in the log folders of the sites?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 17th April 2007, 13:37
dimitar dimitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes,

and it seems that none of the scripts in the cron run ropertly - they doesnt run at all. I had also no stats for resellers and customers (traffic e.t.c.). I have runned all the cronjobs manually and they can be seen now, i will now wait to see if everything runs smoothly over the night... and report back

Its very strange, it was all cron issue

thanks for the help!
Reply With Quote
  #5  
Old 18th April 2007, 19:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,732 Times in 2,569 Posts
Default

Are all cron jobs listed properly when you run
Code:
crontab -l
as root?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 19th April 2007, 10:31
dimitar dimitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes they are listed propertly:

crontab -l
30 00 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php &> /dev/null
59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/ftp_logs.php &> /dev/null
59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/mail_logs.php &> /dev/null
59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/cleanup.php &> /dev/null
0 4 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php &> /dev/null
0,30 * * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/check_services.php &> /dev/null
15 3,15 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/quota_msg.php &> /dev/null
40 00 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/traffic.php &> /dev/null
05 02 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/backup.php &> /dev/null
*/5 * * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/mysql_quota.php &> /dev/null
0 10 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/check_mx.php


I think this problem has nothing to do with ispconfig. Anyway its strange because i use debian sarge on this ispconfig box, as on many of my other servers and i run in to troubles with the cron daemon for the first time

thanks for the help guys
Reply With Quote
  #7  
Old 19th April 2007, 12:42
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default

About one year ago, i could not startup Webalizer as well.
I got it up and running by:

/etc/init.d/cron stop
pkill cron (Make sure no cron processes are left.)
Edit your crontab (crontab -e) and save it again.
Then restart cron: /etc/init.d/cron start

Maybe it works for you too.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
  #8  
Old 20th April 2007, 14:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,732 Times in 2,569 Posts
Default

If Hans' suggestion doesn't work - what's your ISPConfig version?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 20th April 2007, 14:35
dimitar dimitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

it works now. i have tried it in the very beginning...
i use latest stable

thanks for the help
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
webalizer problem freeborn Installation/Configuration 31 31st August 2009 18:12
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Webalizer Login Problem VolkerSt Installation/Configuration 2 16th February 2007 07:01
problem with Webalizer (403 Error- Forbidden!) kong121s Installation/Configuration 9 28th April 2006 10:33


All times are GMT +2. The time now is 22:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.