Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th April 2007, 22:34
MrLight MrLight is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Düsseldorf / Germany
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to MrLight Send a message via AIM to MrLight Send a message via MSN to MrLight Send a message via Skype™ to MrLight
Default Gnome -> Users and Groups crash after ISPConfig install

Hallo Forum!

/* Gnome -> System -> Administration -> Users and Groups */

I have one problem with my "Users and Groups" after installing ISPConfig on my system. It simply didn't start. Because I had this Problem also before this second installation, I try to start "Users and Groups" after every step of installation.

It defenitly stops to work after installation of ISPConfig. Maybe I did something wrong, or didn't done something necessery, but I think not.

The system was installed by instructions here on the webpage step by step. Users and Groups was until now functioning proper. Then I installed ISPConfig following the instructions there, also step by step. It was also without any errors. :-)

But then, when I tryed to start Users and Groups, it doesn't function. simply nothing happend. Only the CPU Usage jumped from 2% to 99% and nothing happend.

I checked in the shell what is going on:

Code:
[root@jupiter ~]# top

top - 21:50:06 up 2 min,  1 user,  load average: 1.48, 1.01, 0.41
Tasks: 160 total,   3 running, 157 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s): 50.1%us,  0.2%sy,  0.0%ni, 49.4%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.3%si,  0.0%st
Mem:   1024436k total,   795956k used,   228480k free,    44876k buffers
Swap:  2031608k total,        0k used,  2031608k free,   454696k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND            
 3792 root      25   0  258m  17m 9664 R  100  1.7   0:09.29 python2            
 3575 root      15   0  105m  26m 8136 S    0  2.7   0:00.82 Xorg               
 3817 root      15   0 12704 1092  792 R    0  0.1   0:00.01 top                
    1 root      18   0 10308  684  568 S    0  0.1   0:00.41 init               
    2 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 migration/0        
    3 root      34  19     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 ksoftirqd/0        
    4 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 watchdog/0         
    5 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 migration/1        
    6 root      34  19     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 ksoftirqd/1        
    7 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 watchdog/1         
    8 root      10  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 events/0           
    9 root      10  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 events/1           
   10 root      10  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 khelper            
   11 root      10  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 kthread            
   57 root      10  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 kblockd/0          
   58 root      10  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 kblockd/1          
   59 root      14  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 kacpid             
[root@jupiter ~]# kill 3792
[root@jupiter ~]#
python2 was blocking the system. Only killing the task, gived me my CPU back.

Here are some infos of my system:
Intel DualCore 2.14
Fedora Core 6 (64 Bit) (2.6.20-1.2933)
ISPConfig (Version: 2.2.11)
Nothing else installed. I have realy no more idea what could it be, or where to look. Some helping hints would be realy very very nice!

Thanks 4 it!

Mr Light :-)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th April 2007, 17:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
 
Default

I think the problem is that you have a desktop and server on the same system.
We haven't tested ISPConfig on a system with a desktop yet because ISPConfig is intended for "pure" servers.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.