Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd April 2007, 08:05
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default General mail error

Does this mean that the e-mail was not sent?

Apr 2 01:57:49 server postfix/smtp[21399]: 2D3A8490041: to=<EDITED ADDRESS>, relay=my.smtp.address[xx.xx.xx.xx], delay=1918, status=deferred (host my.smtp.address[xx.xx.xx.xx] said: 451 4.1.8 Domain of sender address apache@server.vasceria.com does not resolve (in reply to MAIL FROM command))

Apr 2 01:57:49 server postfix/smtp[21403]: C7D9949003E: to=<EDITED ADDRESS>, relay=my.smtp.address[xx.xx.xx.xx], delay=2211, status=deferred
(host my.smtp.address[xx.xx.xx.xx] said: 451 4.1.8 Domain of sender address apache@server.vasceria.com does not resolve (in reply to MAIL FROM command))


If so, what can I fix?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd April 2007, 10:07
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,176
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Yes, the emails are not send. Please make sure that the domain name server.vasceria.com does exist (resolve) in DNS.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd April 2007, 20:56
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Code:
[tristan@localhost ~]$ dig server.vasceria.com

; <<>> DiG 9.3.2 <<>> server.vasceria.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 60658
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;server.vasceria.com.           IN      A

;; ANSWER SECTION:
server.vasceria.com.    21908   IN      A       24.95.42.77

;; AUTHORITY SECTION:
vasceria.com.           21908   IN      NS      server1.vasceria.com.
vasceria.com.           21908   IN      NS      server.vasceria.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
server1.vasceria.com.   21908   IN      A       24.95.42.77

;; Query time: 31 msec
;; SERVER: 65.24.7.3#53(65.24.7.3)
;; WHEN: Mon Apr  2 14:55:08 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 105
It looks like it does. I mean it has to. All of my domains I bought use that DNS.
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd April 2007, 21:36
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,035
Thanks: 267
Thanked 153 Times in 133 Posts
Default

You are missing the MX record!
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd April 2007, 05:44
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Alright. I don't see any place in ISPConfig that isn't checked for giving that a MX record.
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd April 2007, 09:13
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,035
Thanks: 267
Thanked 153 Times in 133 Posts
Default

Login on ISPConfig > DNS Manager > the-DNS-of-domain > Records > NEW MX

Add as Hostaname: @
Set Priority to 10 (it should allready be like this)
Add in Mailserver: vasceria.com
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to edge For This Useful Post:
Beastcave (20th June 2007)
  #7  
Old 4th April 2007, 11:02
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Alright. I did that and it's been about 12 hours and the MX record still isn't there. server.vasceria.com is my name server. The domain processing the e-mails is www.plastikracing.net. The thing it, sometimes it sends messages and sometimes it doesn't.

Code:
Apr  4 00:32:50 server postfix/smtp[16795]: 107EF490040: to=<fastion420@hotmail.com>, relay=smtp-server.columbus.rr.com[65.24.7.60], delay=22051, status=sent (250 2.0.0 l344LuN9000469 Message accepted for delivery)

Apr  4 00:32:50 server postfix/smtp[16793]: 92352490089: to=<psywar@comcast.net>, relay=smtp-server.columbus.rr.com[65.24.7.60], delay=3810, status=sent (250 2.0.0 l344Luqr000467 Message accepted for delivery)

Apr  4 00:34:35 server postfix/smtp[16796]: 8AE7C490085: to=<frevreagle@hotmail.com>, relay=smtp-server.columbus.rr.com[65.24.7.60], delay=4597, status=deferred (host smtp-server.columbus.rr.com[65.24.7.60] said: 451 4.1.8 Domain of sender address apache@server.vasceria.com does not resolve (in reply to MAIL FROM command))
Reply With Quote
  #8  
Old 4th April 2007, 11:08
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

And in addition to that, I noticed this:

Code:
Apr  4 04:05:33 server sendmail[24886]: l3485W8Y024886: from=root, size=5553, class=0, nrcpts=1, msgid=<200704040805.l3485W8Y024886@server.vasceria.com>, relay=root@localhost
How do I get it to mail that to admin@localhost instead of root@localhost?
Reply With Quote
  #9  
Old 4th April 2007, 11:38
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,176
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tristanlee85
Apr 4 00:34:35 server postfix/smtp[16796]: 8AE7C490085: to=<frevreagle@hotmail.com>, relay=smtp-server.columbus.rr.com[65.24.7.60], delay=4597, status=deferred (host smtp-server.columbus.rr.com[65.24.7.60] said: 451 4.1.8 Domain of sender address apache@server.vasceria.com does not resolve (in reply to MAIL FROM command))
This error message is not a MX problem, do you have a A-Record for server.vasceria.com ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 4th April 2007, 20:25
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till
This error message is not a MX problem, do you have a A-Record for server.vasceria.com ?
Code:
[tristan@localhost ~]$ dig server.vasceria.com

; <<>> DiG 9.3.2 <<>> server.vasceria.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 30185
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;server.vasceria.com.           IN      A

;; ANSWER SECTION:
server.vasceria.com.    41696   IN      A       24.95.42.77

;; AUTHORITY SECTION:
vasceria.com.           41696   IN      NS      server1.vasceria.com.
vasceria.com.           41696   IN      NS      server.vasceria.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
server1.vasceria.com.   41696   IN      A       24.95.42.77

;; Query time: 25 msec
;; SERVER: 65.24.7.3#53(65.24.7.3)
;; WHEN: Wed Apr  4 14:25:36 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 105
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 21:42
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 03:38
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 18:07
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53


All times are GMT +2. The time now is 17:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.