Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th March 2007, 22:57
martynhiemstra martynhiemstra is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Debian 4.0 ISPConfig doesnt install although it says install OK

Hi All

I have installed my Debian 4.0 system according to the debian sarge install documents. I then tried to compile/install ISPConfig on my system. Everything went fine according to the information on the screen. I checked the log and there were no errors.

But there is 1 problem. Apache is never configured and there are no new files in my /var/www directory. When I typ in the correct URL I get a message from firefox saying that the connection was refused. My apache is running along with postfix and everything else.

This is my ispconfig log:

Sun Mar 25 20:41:20 CEST 2007 - [ISPConfig] - installation directory: /tmp/install_ispconfig
Sun Mar 25 20:41:21 CEST 2007 - [ISPConfig] - operating system: Debian 4.0
Sun Mar 25 20:41:24 CEST 2007 - [ISPConfig] - Neuinstallation eines ISPConfig-Systems. / Installation of a new ISPConfig system. / Installation d'ISPConfig sur un nouveau système.
Sun Mar 25 20:41:25 CEST 2007 - [ISPConfig] - selected language: en
Sun Mar 25 20:41:27 CEST 2007 - [ISPConfig] - installation note accepted
Sun Mar 25 20:41:27 CEST 2007 - [ISPConfig] - licence accepted
Sun Mar 25 20:41:29 CEST 2007 - [ISPConfig] - installation mode: standard
Sun Mar 25 20:41:30 CEST 2007 - [ISPConfig] - mail: postfix
Sun Mar 25 20:41:30 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_mail=postfix ##
Sun Mar 25 20:41:31 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_mail_log=/var/log/mail.log ##
Sun Mar 25 20:41:31 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_mail_virtusertable=/etc/postfix/virtusertable ##
Sun Mar 25 20:41:31 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_mail_local_host_names=/etc/postfix/local-host-names ##
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - ftp: proftpd
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_ftp=proftpd ##
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_ftp_conf=/etc/proftpd.conf ##
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_ftp_version=standalone ##
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_ftp_log=/var/log/xferlog ##
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - procmail found: /usr/bin/procmail
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - quota found: /usr/bin/quota
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - mysql found: /usr/bin/mysql
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - openssl found: /usr/bin/openssl
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - named found: /usr/sbin/named
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - iptables found: /sbin/iptables
Sun Mar 25 20:41:32 CEST 2007 - [ISPConfig] - httpd found: /usr/bin/httpd
Sun Mar 25 20:41:33 CEST 2007 - [ISPConfig] - httpd syntax ok!
Sun Mar 25 20:41:33 CEST 2007 - [ISPConfig] - dist_path_httpd_root=/var/www ##
Sun Mar 25 20:41:33 CEST 2007 - [ISPConfig] - gcc found: /usr/bin/gcc
Sun Mar 25 20:41:33 CEST 2007 - [ISPConfig] - make found: /usr/bin/make
Sun Mar 25 20:41:33 CEST 2007 - [ISPConfig] - flex found: /usr/bin/lex
Sun Mar 25 20:41:33 CEST 2007 - [ISPConfig] - g++ found: /usr/bin/g++
Sun Mar 25 20:41:35 CEST 2007 - [ISPConfig] - Directory /var/www/sharedip created.
Sun Mar 25 20:41:35 CEST 2007 - [ISPConfig] - Use sharedip_index.html_en as SharedIP default page.
Sun Mar 25 22:29:13 CEST 2007 - [ISPConfig] - unpacked ISPConfig system
Sun Mar 25 22:29:14 CEST 2007 - [ISPConfig] - moved directory ispconfig_tmp to /root/ispconfig
Sun Mar 25 22:35:18 CEST 2007 - [ISPConfig] - httpd restart successful
Sun Mar 25 22:35:21 CEST 2007 - [ISPConfig] - postfix restart successful
Sun Mar 25 22:35:24 CEST 2007 - [ISPConfig] - file /root/ispconfig/dist.info deleted
Sun Mar 25 22:35:27 CEST 2007 - [ISPConfig] - directory install_ispconfig deleted
Sun Mar 25 22:35:27 CEST 2007 - [ISPConfig] - ##############################

I ran the ./setup from /tmp/installer_ispconfig/ directory as user root. Has anybody else expierenced this?

Thanks in advance,
Martyn

Last edited by martynhiemstra; 27th March 2007 at 14:35.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th March 2007, 22:59
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,385 Times in 4,231 Posts
Default

Have you created a website within ISPConfig and then accessed this website by domain and not IP in firefox?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th March 2007, 09:05
martynhiemstra martynhiemstra is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The problem is, after installing ISPConfig, I can only access the It works page, the default Apache page, on port 80. It seems as if the manager isnt even installed let alone port 81 being available.

Last edited by martynhiemstra; 26th March 2007 at 10:35.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th March 2007, 09:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,385 Times in 4,231 Posts
Default

Quote:
The problem is, after installing ISPConfig, I can only access the It works page by apache on port 80
Thats normal if you do not create a website. Please create a website in ISPConfig and try to access this website by its domain name.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 27th March 2007, 14:33
martynhiemstra martynhiemstra is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Many things missing

I look in the installation guide and it says:

After installation you should try http://{domainname}:81

I filled in the domain I filled during the install process.

This doesnt work so I tried /etc/init.d/ispconfig_server start but that file nor anything like exists. I then wanted to uninstall ispconfig and according to the manual I should execute /root/42go/uninstall. That file or anything like doesnt exist. I tried the other solution:

rm -rf /root/ispconfig
rm -rf /home/admispconfig

These directories didnt exist either. The installer has a huge bug. It says that it has installed everything but it's a lie. It installs nothing. The installer should of at least create a /root/ispconfig directory shouldnt it?
Reply With Quote
  #6  
Old 27th March 2007, 14:48
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,385 Times in 4,231 Posts
Default

You must have got any errors during install or in the install log /var/log/ispconfig_install.log Please post these error messages here.

Quote:
It says that it has installed everything but it's a lie.
I did not know yet that software is able to lie at all or I missed a great step in artificial intelligence
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 27th March 2007, 19:26
martynhiemstra martynhiemstra is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm sorry about my response. I was very frustraded that nothing was working. Thank you for your calm response.

I re-tried to install the software. I saw this in the log:

./setup2: line 1086: 2091 Segmentation fault /root/ispconfig/php/php -q ./install.php

I tried a clean unpack and then executed:

/root/ispconfig/php/php -q ./install.php

This outputted:

Segmentation fault

If I run /root/ispconfig/php/php the console waits for input which means that php is working but the php script is incorrect or not running right on my machine.

I found that the /etc/init.d/ispconfig or anything like it wasnt made. I guess the install script should of done that.
Reply With Quote
  #8  
Old 28th March 2007, 08:21
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,385 Times in 4,231 Posts
 
Default

Please check your hardware with e.g. memcheck. In many cases segfaults are caused by instabilitys in the hardware.

Quote:
I found that the /etc/init.d/ispconfig or anything like it wasnt made. I guess the install script should of done that.
These where not created because the install script can not be executed.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Installing On A Semi Configured Debian Box!? k31th Installation/Configuration 2 29th June 2006 12:43
Problem with the installation of Dokeos (LMS) in ISPConfig jofranco General 4 28th April 2006 00:45
asp and asp.net on apache debian ColdDoT Installation/Configuration 9 12th February 2006 22:17
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42


All times are GMT +2. The time now is 22:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.