#1  
Old 12th March 2007, 18:36
teves teves is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 150
Thanks: 27
Thanked 15 Times in 10 Posts
Default FTP upload Problem

Hi,

I have one annoying problem on my Suse 10.1 / ISPConfig 2.28 Webserver.
Whenever you upload a site via ftp (using the web administrator's username), the file permissions on the server are wrong afterwards; the site can not be viewed in the browser.
To me personally, this is not a problem, I can connect to the server via putty and change the permissions manually after uploading.
But my clients do complain about it.
What can I do about it? Is this a ftp server configuration issue?

regards,
Tom
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th March 2007, 19:34
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,745
Thanks: 840
Thanked 5,598 Times in 4,409 Posts
Default

Quote:
What can I do about it? Is this a ftp server configuration issue?
Yes. You can set the default permissions for uploaded files in the proftpd.conf file (if you use proftpd).
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 13th March 2007, 11:19
teves teves is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 150
Thanks: 27
Thanked 15 Times in 10 Posts
Default

Hello Till,

no, I'm using vsftpd.
I have already set the 'local_umask' value to 022 (and to other values after that). After that I always restarted vsftpd and made a new ftp connection, but the permissions on the server are always 0600 when I upload something.
Am I missing something? Any ideas?

Thank you,
regards,
Tom
Reply With Quote
  #4  
Old 13th March 2007, 20:08
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
? What's in /etc/vsftpd.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 15th March 2007, 11:41
teves teves is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 150
Thanks: 27
Thanked 15 Times in 10 Posts
 
Default

Hello,

the problem is solved now, though I don't know why.
It suddenly worked without me changing anything. (Yeah I know, everyone tells you so, though it normaly doesn't work after changing nothing... )

Thanks for your help anyway!

regards,
Tom
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FTP very ODD problem (imho) Jivedue Server Operation 7 20th September 2006 00:43
ftp problems tgansert Installation/Configuration 20 27th May 2006 20:06
WEB UI FTP not working gimhan90 Installation/Configuration 2 16th March 2006 09:03
Website users? ctroyp General 25 6th January 2006 19:02
FTP access problem... ctroyp General 7 12th October 2005 18:07


All times are GMT +2. The time now is 11:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.