Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 11th March 2007, 19:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by brainz
falko it was this ....

/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit
This is definitely wrong.
Quote:
Originally Posted by brainz
and till had me change it to this...

/var/named/chroot/var/named

But i have chaged it back to this...

/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit
Your /var/named folder has wrong permissions. Please run
Code:
chmod 755 /var/named/
chmod 775 /var/named/chroot/
chmod 775 /var/named/chroot/var/
chmod 775 /var/named/chroot/var/named/
chmod 775 /var/named/chroot/var/run/
chmod 777 /var/named/chroot/var/run/named/
cd /var/named/chroot/var/named/
ln -s ../../ chroot
chkconfig --levels 235 named on
/etc/init.d/named start
and change the value back to /var/named/chroot/var/named in ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to falko For This Useful Post:
brainz (14th November 2007), jonwatson (13th August 2008), wa4bro (30th June 2010)
Sponsored Links
  #22  
Old 12th March 2007, 10:18
brainz brainz is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 165
Thanks: 9
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

Hi guys

Thankyou for you assistance i have solved the peoblem and the bind dns is up and running again....

The problem was there was a stray entry in the pri file in i removed it and bang its back up and running.....

You know one of these days i am going to have to get you guys a beer prehaps down at the bevarian bar in sydney along with some sauerkraut to go with it....

Once again thankyou for you help.... Im sure if i mess the server up again in someway i will be back for help...

regards
brainz
__________________
www.baktim.com
Reply With Quote
  #23  
Old 12th March 2007, 12:46
brainz brainz is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 165
Thanks: 9
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

Hi Guys,

I just got a email from root and it says this...

Quote:
WARNING: service not running (server: domain.com, port: 10000)!

Message generated at March 12, 2007, 22:30.
Just wondering what this meant it seems its the port used for webadmin..

regards
brainz
__________________
www.baktim.com

Last edited by brainz; 30th September 2008 at 09:40.
Reply With Quote
  #24  
Old 13th March 2007, 18:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

You can switch off the monitoring for port 10000 in ISPConfig under Management -> Server -> Services -> Monitoring (if you don't have webmin installed or don't want to monitor it).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #25  
Old 13th March 2007, 18:51
radim_h radim_h is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Prague, Czech
Posts: 418
Thanks: 33
Thanked 24 Times in 19 Posts
Send a message via ICQ to radim_h
Default is any site in there

You have to put some site into DNS manager or DNS serverwill not start.. (just after installation of ISPC for example)

Last edited by radim_h; 22nd March 2007 at 19:27.
Reply With Quote
  #26  
Old 25th March 2007, 21:12
rlhesson
Guest
 
Posts: n/a
Default

I have the same problem as the guy in this thread did, I have tried everything but still get this message

[root@drake named]# /etc/init.d/named restart
Stopping named: [FAILED]
Starting named:
Error in named configuration:
/etc/named.conf:3: change directory to '/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit' failed: file not found
/etc/named.conf:3: parsing failed

I have changed the Zonefile directory to
/var/named/chroot/var/named

waited 1-2 min and everything but I still get that message.
Reply With Quote
  #27  
Old 25th March 2007, 21:16
rlhesson
Guest
 
Posts: n/a
Default

Fixed it by overwriting the whole directory from a backup
Reply With Quote
  #28  
Old 25th March 2007, 22:58
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,476
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

I guess that your directory had the wrong permissions and as you overwrote it with your backup, you fixed the permissions too.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #29  
Old 25th March 2007, 23:01
rlhesson
Guest
 
Posts: n/a
Default

Could be, but I redid the permissions following the perfect setup and it still wasnt working.
Reply With Quote
  #30  
Old 24th June 2007, 11:04
adriaan adriaan is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Netherlands
Posts: 43
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to adriaan
 
Default

When I change it to: /var/named/chroot/var/named where the same files are as in /home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit: ISPConfig automaticly changes to /etc/named and the error is still the same.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 14:40
Diagnostic-Code: X-Postfix; Host or domain name not found. Name service error Hellbound General 4 7th January 2007 11:50
Named crashing every 20 min RingofFire Installation/Configuration 4 23rd November 2006 02:39
BIND broke adamluz Installation/Configuration 4 2nd June 2006 21:31
Please explain Bind, named, NameServer, DNS domino HOWTO-Related Questions 7 22nd August 2005 10:18


All times are GMT +2. The time now is 21:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.