Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st February 2007, 17:27
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default Problems after update to 2.2.10

I have a strange problem after updating to 2.2.10.

Since I updated ISPConfig doesn't make virtusertables in postfix and Vhosts in Apache anymore .

Yesterday before the update I added an account and everything worked great.

group and passwd files are created. I can login to webmail. Outlook works "great", except that the account can't receive mail offcourse because there is no virtusertable in postfix.

I updated to php5 a few days ago. And I have safe mode active on a few accounts. Maybe that is the reason for the Vhosts problem?

For safemode to work you have comment out the AddType line in the php.conf, I also did this in the php.conf for php5. But maybe that isn't working. How can I check the php5 config with apache to see if that is working allright. (had some Vhost problems before, and had to do with php safe mode problems then).

Config php4:
LoadModule php4_module modules/libphp4.so
# AddType application/x-httpd-php .php
# AddType application/x-httpd-php-source .phps
DirectoryIndex index.php

Config php5:
LoadModule php5_module modules/libphp5.so
AddHandler php5-script .php
# AddType text/html .php
DirectoryIndex index.php
# AddType application/x-httpd-php-source .phps
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st February 2007, 17:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,614 Times in 4,425 Posts
Default

Please have a look at the ISPConfig logfile for errors:

/home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log

Do you have copies of the file Vhost_ispconfig.com with a recent date appended in the same directory?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st February 2007, 17:39
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

This is the only warning in the ispconfig.log:

21.02.2007 - 16:14:12 => WARN - maildirmake /home/www/web62/user/testsite/Maildir &> /dev/null, Line 106: WARNING: could not maildirmake /home/www/web62/user/testsite/Maildir &> /dev/null

But when I look on the server the Maildir folder has been created.

I have no other Vhost files in the folder. Tha last time the file was updated was 00.30 this morning/night. Just before the update. Now after the update nothing happens to the file when creating a new web.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st February 2007, 17:44
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,614 Times in 4,425 Posts
Default

Please run these commands as root user:

rm -f /home/admispconfig/ispconfig/.run
rm -f /home/admispconfig/ispconfig/.run2
rm -f /root/ispconfig/.ispconfig_lock

and then:

/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php

do you get any error messages?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st February 2007, 17:49
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

This is the error that I get.

sh: httpd: command not found
ls: /conf.d/*.conf: Onbekend bestand of map
sh: httpd: command not found
start

Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 2 bytes in /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php on line 135
Reply With Quote
  #6  
Old 21st February 2007, 17:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,614 Times in 4,425 Posts
Default

Please replace the line "memory_limit = 16M" with "memory_limit = 64M" in the file /root/ispconfig/php/php.ini and try the above steps again.

Please post the output of the following command too:

which httpd
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 21st February 2007, 18:07
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Command /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php:
sh: httpd: command not found
ls: /conf.d/*.conf: Onbekend bestand of map
sh: httpd: command not found
start
sh: postmap: command not found
sh: httpd: command not found
ende

Command which httpd:
/usr/bin/which: no httpd in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin)

Last edited by Jorem; 21st February 2007 at 18:15.
Reply With Quote
  #8  
Old 21st February 2007, 18:31
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

To test the Vhosts I added another dummy domain. And no I see that there is a new Vhosts file is created but not accepted or how you say that.

It has the name: Vhosts_ispconfig.conf_21-02-07_17-27-24
Reply With Quote
  #9  
Old 21st February 2007, 18:37
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,614 Times in 4,425 Posts
Default

Please try the procedure that is described in this thread to find the problem:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=7719
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 21st February 2007, 18:50
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
 
Default

My mail is working again. For some reason it adds users to the virtusertables in Postfix again .

The only thing left is Vhosts now. I tried httpd -t allready but it sais httpd: command not found. Also apache2 -t gives the same result. (Apache runs now, and I can restart it without any errors. )
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 20:38
postfix/saslauthd/etc. SMTP problems after update qtx HOWTO-Related Questions 6 17th December 2006 20:19
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 06:19
Ispconfig update problems from 2.4 to 2.6 adrenalinic Installation/Configuration 23 7th September 2006 13:58
Problems after PHP update uli Programming/Scripts 5 19th May 2005 16:33


All times are GMT +2. The time now is 10:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.