Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st February 2007, 20:21
pootle pootle is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default help resolving shared IP error/issue.

Hi

I'm extremely new to ISPConfig (please be gentle) and I've built it in a virtual machine for testing..

I've built it on suse 10.2 and when I add a new virtual site, the ip address if that of the local device (taken from ifconfig).

I have a monowall firewall with the DNS resolution theres an A NAME record there to resolve the site. When I'm on the vm box i can type ping foo.bar.com and it will return the ip address (matches that from ifconfig).

When I slap this into a browser and type foo.bar.com i get the shared IP error . This is the same if I do it with the ip which I would expect.

Anyway I'm not sure whats what at this stage as I think everythings right might be something stupid that i've missed and I could do with someones input.

For the record I'm using the last release not the one that was relased today
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st February 2007, 20:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

You get the shared IP page because you selected the wrong IP address for the website. If you are in a NAT enviroment, you must use the internal IP and not the external.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st February 2007, 20:58
pootle pootle is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

when I run ifconfig I get 192.168.133.128 and thats the IP address thats being used by ISPConfig and on the monowall box this is the DNS record...

Yes the VM is running in NAT mode but I thought this was correct, when I run ifconfig no other IP is returned...sorry if I seem a little thick here, is there another address that I'm missing?!
Reply With Quote
  #4  
Old 21st February 2007, 22:37
pootle pootle is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

found the problem i think theres an extra . appearing in the domain i must have done .bar.com and not bar.com so its foo..bar.com . numpty award number two. If its not that i'll post back
Reply With Quote
  #5  
Old 21st February 2007, 22:51
pootle pootle is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

yep that got it..i'd done .bar.com all over the place for some bizzare reason its working now.

Sorry im two for two today think i'll just but the laptop down and go to bed
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig, dovecot all works but now want shared folders NuttyGambler Installation/Configuration 2 9th May 2009 05:01
not seeing shared IP page andyreynolds Installation/Configuration 2 21st February 2007 23:24
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 13:29
Shared IP error when adding new site amoswright Installation/Configuration 15 15th June 2006 15:04
How do you set up shared hosting? PorkFat Installation/Configuration 3 29th December 2005 12:11


All times are GMT +2. The time now is 15:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.