Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th February 2007, 22:14
SiMiE SiMiE is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 34
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Could not connect to host 'localhost'. MySQL Error Nr. 1045

Hi Guys,

***NEWBIE WARNING***

I am using the GUI interface from MySQL to administrate my databases (aswell as phpMyAdmin) and users. On logging on today as root I got the following message:

Quote:
Could not connect to host 'localhost'.
MySQL Error Nr. 1045
Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)
I haven't change the root password since I installed MySQL

The strange thing is that I can still login using my other user accounts I have created and my phpBB forum and ISPconfig webs connects to the database fine, as they are setup with different users.

Any ideas what is causing the problem??

Cheers,
SiMiE

P.S Setup my server according to http://www.howtoforge.com/installing..._fedora_core_6

Sorry if this isn't the right place to discuss this type of topic

Last edited by SiMiE; 16th February 2007 at 22:29.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th February 2007, 10:24
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

Have you ever logged in as root before? Are you sure you didn't make a typo (capslock)?
Reply With Quote
  #3  
Old 17th February 2007, 16:26
SiMiE SiMiE is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 34
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeh I usually login as root and Caps lock wasn't on
Reply With Quote
  #4  
Old 17th February 2007, 17:22
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

If you are sure you can login to the database with other userid's, then someone must have changed the root password.
See here for a possible recovery procedure.
Reply With Quote
  #5  
Old 17th February 2007, 18:02
SiMiE SiMiE is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 34
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Don't worry about it... Seems to of corrected itself with a restart, strangely...
For some reason when logging into other user accounts, before restart, i was getting messages saying lose of connection etc... when browsing the menu items....

Thanks for your help...

SiMiE
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
maildir not created t_ras Installation/Configuration 3 1st July 2006 12:52
Internet Mail Problem deezone Installation/Configuration 9 22nd February 2006 21:09
Virtual Users + Domains With Postfix etc. byw HOWTO-Related Questions 6 20th February 2006 10:10
External Email Getting Lost jash General 10 8th November 2005 21:55


All times are GMT +2. The time now is 12:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.