Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th February 2007, 04:23
R0l@ndSm0ke R0l@ndSm0ke is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default PostFix: Not receiving incoming email

Hi again,

I've setup the Perfect Suse 10.2 again. Finally got most everything working. However, I am unable to receive mail on any of my domains. From my readings here are some of the logs that may help in troubleshooting.

local-host-names.txt

mail.err.txt

mail.txt

main.cf.txt

I can send email out or to/from any local domains, but am not receiving and I'm not seeing any obvious errors.

EDIT: I've also verified that I can access port 25 from and outside carrier.

Last edited by R0l@ndSm0ke; 17th February 2007 at 22:04.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th February 2007, 18:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
Default

Please run
Code:
postmap /etc/postfix/virtusertable
/etc/init.d/postfix restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th February 2007, 21:08
R0l@ndSm0ke R0l@ndSm0ke is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Done. Doesn't seem to have helped with inbound though.

I am seeing some different errors in the log that I hadn't seen before.

Here is the most recent. You will notice a 450 error.

mail.txt
Reply With Quote
  #4  
Old 18th February 2007, 21:28
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 149 Times in 130 Posts
Default

Looks like a DNS problem. (no MX record)

http://www.dnsreport.com/tools/dnsre...rankentech.org
Reply With Quote
  #5  
Old 18th February 2007, 23:55
R0l@ndSm0ke R0l@ndSm0ke is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've taken care of everything except the MX records. They appear to be set correctly.

A record
mail A 65.41.229.252

MX
mail MX 10 frankentech.org
Reply With Quote
  #6  
Old 19th February 2007, 00:11
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 149 Times in 130 Posts
Default

It looks better now, but you will need to get that MX error fixed, or you will not receive mail..

Mail send to you needs to find it's way!

I still do not see the MX record!

Maybe give mail MX 10 @, with and an A recod like @ A your.server.ip a test...

Last edited by edge; 19th February 2007 at 12:00.
Reply With Quote
  #7  
Old 19th February 2007, 15:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by R0l@ndSm0ke
MX
mail MX 10 frankentech.org
This is wrong, unless you want to send emails to someuser@<b><font color="Red">mail</...rankentech.org. I guess it should be someuser@frankentech.org, so change the MX record to
Code:
  MX  10  frankentech.org
Also take a look here: http://www.howtoforge.com/traditional_dns_howto_p4
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 19th February 2007, 18:56
R0l@ndSm0ke R0l@ndSm0ke is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Using this page that edge posted (thank you very much), I have been able to work out many of the troubles. With all the DNS records appearing to be set correctly now.

If you notice I am still having a problem in the "MAIL" section. Any help that you can provide in this area would be greatly appreciated. Oh, specifically the host name section. I'll be adding SPF after I get the rest of this mess worked out.

Also, I keep reading in most cases where people use the "IN" statement in their zone files and zone file generators typically put it in. Is there any reason this statement is really necessary?

I also have other domains I've created with ISPConfig. The results are much shorter and more troublesome for them.

http://dnsreport.com/tools/dnsreport...rankentech.net
http://dnsreport.com/tools/dnsreport...eterminate.com

Last edited by R0l@ndSm0ke; 19th February 2007 at 19:00.
Reply With Quote
  #9  
Old 19th February 2007, 23:48
R0l@ndSm0ke R0l@ndSm0ke is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alright, so I added mail as a host name in the hosts file and fixed the host name problem. This begs the question, what should I put in my hosts file?

Should I include host information for every domain if I want each of them to show as whatever.dom or mail.whatever.dom? In other words, if someone is emailing to or from codeterminate.com, I don't want anyone to be able to see that the mail server is actually on frankentech.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 20th February 2007, 08:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,458
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
 
Default

You will have to put only these domains in the hosts file that are not reachable through normal DNS. Also the hosts file works only locally for you, if you want someone to send mails to your domains, thei must be registered and configured properly in DNS.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Email Delivery Problem sedat1903 HOWTO-Related Questions 2 22nd December 2008 11:19
postfix email problem Andee63 Installation/Configuration 10 27th March 2007 17:09
problem with incoming email sumwoman Installation/Configuration 7 27th January 2007 08:09
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
problems sending receiving mail on Postfix mavgh1 HOWTO-Related Questions 17 10th March 2006 12:43


All times are GMT +2. The time now is 09:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.