Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th February 2007, 12:59
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default admispconfig mails go to wrong mailbox.

I switched from 42go to ispconfig. Eveything worked fine and evenrything is running great. Only not for the admin mails with the mailsize for the mail statistics. These mails should now go to amdispconfig@localhost.localdomain I think. But in my case they still go to adm42go@localhost.localdomain. This adm42go user is still present on my system and it receives mail. But for the statistics I like to change this to the admispconfig account.

Where can I change this?

Thanks for the help.

edit: maybe that a mail forward is possible. Than all the mail just goes from adm42go to admispconfig. Is this possible?

Last edited by Jorem; 16th February 2007 at 13:04.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th February 2007, 17:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,717
Thanks: 840
Thanked 5,593 Times in 4,404 Posts
Default

Maybe it works if you use the aliases file from postfix to redirect the emails from adm42go to admispconfig. Dont forget to run the newalisaes command after you edited the aliases file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 16th February 2007, 19:12
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I changed the aliases file but no result. I also don't see a Maildir in /home/admispconfig . Is that allright, or should there be one?
Reply With Quote
  #4  
Old 16th February 2007, 19:29
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I noticed that the mailstats are working although it is actually the wrong mailbox. Porbably a setting from my 42go install. But it works.

What happens to this mailbox. Is it cleaned by the system every night with a cronjob? Or how does that work. Else I will have a huge mailbox in a few weeks.
Reply With Quote
  #5  
Old 17th February 2007, 18:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jorem
Is it cleaned by the system every night with a cronjob? Or how does that work. Else I will have a huge mailbox in a few weeks.
The mails are read and deleted at the moment the mailsize mails arrive, so no disk space is used.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 17th February 2007, 22:58
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
 
Default

Thanks Falko, it's clear now. That's why I thought nothing happenend after changing the aliases file.

I changed the aliases file now and checked the mailstats and everything is working without getting mail in the adm42go account, and no mail in the amdispconfig account , and working mailstats.

Thanks for your help.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistics not compiling. thevinster Installation/Configuration 137 11th November 2010 11:54
PHP include error PsiTrax Installation/Configuration 19 7th January 2008 14:14
cant password protect directories tellar Installation/Configuration 10 12th February 2007 22:30
How do I enable automatic backup? drsintoma Installation/Configuration 36 12th September 2006 17:17
ERROR: The requested document type does not exist. SupuS Installation/Configuration 20 19th June 2006 16:30


All times are GMT +2. The time now is 04:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.