#1  
Old 20th February 2007, 18:15
Leszek Leszek is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Poland,Włocławek
Posts: 369
Thanks: 22
Thanked 42 Times in 35 Posts
Send a message via Skype™ to Leszek
Question Fresh installation

I'm after installing a Linux system with ISPConfig according to one of the Perfect setup-howtos and entering ip-addresses and hostnames,ex. hostname.domain.com.Now what do I need to do to use my registered domain I entered durring the setup ? I just add a website with those parameters (ex.www.linux.eu) and I'm ready to run ?

ISPConfig is a good hosting control panel but it needs a manual as good as it is.Some beginners like me might still have some problems with managing their servers even after reading those great howtos from howtoforge.com.
Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th February 2007, 18:29
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

If you want to run your own DNS on it you have to add them in the DNS system. Do you want to do that?

Else it is just as you said. Enter a new web with a domain name and if the DNS servers are wright you can start testing your website.

On websites like dnsstuff.com you can test if the web or mail etc is working on your domain.

If somethinfg isn't working than you can ask it here and I will try to help solve the problem. For now there is nothing wrong I think so you can start testing .
Reply With Quote
  #3  
Old 20th February 2007, 18:35
Leszek Leszek is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Poland,Włocławek
Posts: 369
Thanks: 22
Thanked 42 Times in 35 Posts
Send a message via Skype™ to Leszek
Default

Thanks! Yes,a DNS server would be usefull because of a couple domains and subdomains that i'd manage faster than thru the one that my ISP provides. I guess i need a little more time for testing and learning ... (like everyone)
Reply With Quote
  #4  
Old 20th February 2007, 18:41
Jorem Jorem is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
 
Default

I have setup a DNS server also.

Just add to the domain in the DNS manager: dns1 and the first ip, and dns2 and second ip. Just like you also do with the www, ftp, pop, mail and localhost. (That's in the usersguide also I think.)

After that you have to test your DNS servers on dnsstuff.com for example.

just fill in your domain and your new dns servers dns1 & dns2.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ClamAV doesn't work - fresh installation Version: 2.2.1 tom Installation/Configuration 20 27th February 2007 16:29
Fresh Installation in Fedora Core 6 gevik Installation/Configuration 1 9th November 2006 10:05
newbie ububtu 6.0.6 error PHP binary line 816 davidsky73 Installation/Configuration 8 17th September 2006 11:51
Fresh installation big prob warrior Installation/Configuration 9 6th September 2006 19:21
ISPC install stops str2etboy Installation/Configuration 19 28th January 2006 07:18


All times are GMT +2. The time now is 06:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.