Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th January 2007, 18:48
Daisy Daisy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default spamassasin/clamAV not working

Hi, I sent a GTUBE test and SA didn't register the email as spam. how can I verify if it's up and working?

Also, is there any way to have clamAV send a message to the user instead of just deleting it and sending a message to the av admin? Cause I'm not getting any A/V admin notices so for even though I've sent eicar like a bazillion times.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th January 2007, 02:13
Daisy Daisy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

oh, should probably mention running:

FC5
postfix
dovecot
Reply With Quote
  #3  
Old 6th January 2007, 15:28
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,070
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Daisy
Hi, I sent a GTUBE test and SA didn't register the email as spam. how can I verify if it's up and working?
Have you enabled Spamassassin for this account? Have you checked the mail headers of the email?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 6th January 2007, 15:49
Daisy Daisy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

Yes. It is enabled for this account. level is set at 5. Here are some example headers.

Return-Path: <saratogahomeshow.com@reaganpresidentiallibrary.co m>
X-Original-To: xxxxxxx@xxxxxxx.org
Delivered-To: xxxxxxx@xxxxxxx.com
Received: from localhost (pool-72-81-13-110.phlapa.east.verizon.net [72.81.13.110])
by xxxxxxx.com (Postfix) with SMTP id 1490428812B
for <xxxxxxx@xxxxxxx.org>; Sat, 6 Jan 2007 09:07:52 -0600 (CST)
Message-ID: <000001c731a3$df5a0f00$0100007f@localhost>
From: "Alec Murphy" <saratogahomeshow.com@reaganpresidentiallibrary.co m>
To: <xxxxxxx@xxxxxxx.org>
Subject: Need S0ftware?
Date: Sat, 06 Jan 2007 11:07:43 -0400
Content-Type: text/plain;
charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Priority: 3 (Normal)
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook, Build 10.0.3610
Importance: Normal
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.1125
X-Virus-Status: No
X-Virus-Checker-Version: clamassassin 1.2.3 with clamscan / ClamAV 0.88.6/2416/Fri Jan 5 22:54:14 2007



Return-Path: <benannni@yahoo.fr>
X-Original-To: xxxxxxx@xxxxxxx.com
Delivered-To: xxxxxxx@xxxxxxx.com
Received: from smtp8-g19.free.fr (smtp8-g19.free.fr [212.27.42.65])
by xxxxxxx.com (Postfix) with ESMTP id CC49C28812B
for <xxxxxxx@xxxxxxx.com>; Sat, 6 Jan 2007 09:21:15 -0600 (CST)
Received: from imp1-g19.free.fr (imp1-g19.free.fr [212.27.42.1])
by smtp8-g19.free.fr (Postfix) with ESMTP id 29ED254B0;
Sat, 6 Jan 2007 16:21:14 +0100 (CET)
Received: by imp1-g19.free.fr (Postfix, from userid 33)
id 1A6A28919; Sat, 6 Jan 2007 16:21:14 +0100 (CET)
Received: from 80.227.0.153 ([80.227.0.153])
by imp1-g19.free.fr (IMP) with HTTP
for <benanni007@127.0.0.1>; Sat, 06 Jan 2007 16:21:13 +0100
Message-ID: <1168096873.459fbe699b94f@imp1-g19.free.fr>
Date: Sat, 06 Jan 2007 16:21:13 +0100
From: ben anni <benannni@yahoo.fr>
Reply-to: benanni2022@yahoo.fr
Subject: Now contact my secretary
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: Internet Messaging Program (IMP) 3.2.5
X-Originating-IP: 80.227.0.153
To: undisclosed-recipients:;
X-Virus-Status: No
X-Virus-Checker-Version: clamassassin 1.2.3 with clamscan / ClamAV 0.88.6/2416/Fri Jan 5 22:54:14 2007

Last edited by Daisy; 6th January 2007 at 18:56.
Reply With Quote
  #5  
Old 6th January 2007, 20:20
Daisy Daisy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

I installed razor, pyzor, and dcc but still no difference. I was under the impression that the spam score should be in the headers. Is this right? Here's a recent header.

Return-Path: <xxxxxxx>
X-Original-To: xxxxxxx
Delivered-To: xxxxxxx
Received: from web55704.mail.re3.yahoo.com (web55704.mail.re3.yahoo.com [216.252.110.35])
by xxxxxxx (Postfix) with SMTP id AAB8C28812D
for <xxxxxxx>; Sat, 6 Jan 2007 13:15:31 -0600 (CST)
Received: (qmail 37248 invoked by uid 60001); 6 Jan 2007 19:15:30 -0000
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
s=s1024; d=yahoo.com;
h=X-YMail-OSG:Receivedate:From:Subject:To:MIME-Version:Content-Type:Content-Transfer-Encoding:Message-ID;
b=m9rNXOGgfuOBowkIFipQXCjjYtA8ZNcJoUhQYi2xhXRf/uqFukXezaSgKfqzKLsNltjDIdnGwOkHncgBROCqfQ4oT5xzOyk zgBVYaVL/KEGoAgjuBbAZYMeKkXpRcbsoa3hiCL3VR36n1RFAJqH1F9egrw 7/QKMoXaHimd2qC18=;
X-YMail-OSG: jqkksZkVM1mDzOOJKBT6svp151z61WhNhxw3jltWa8uDnQN00o Lbr2utmA0ZGM7XcXBvhM5XSpuFtH3ryOtJ0p4SkBgiO63V7pS0 ZAE4F.8Ocptcu9r3gO1OwKAszlZ9yYd8TUN9txGR2e8-
Received: from [xxxxxxx] by web55704.mail.re3.yahoo.com via HTTP; Sat, 06 Jan 2007 11:15:30 PST
Date: Sat, 6 Jan 2007 11:15:30 -0800 (PST)
From: xxxxxxx
Subject: test gtuber
To: xxxxxxx
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative; boundary="0-833759254-1168110930=:36580"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <765989.36580.qm@web55704.mail.re3.yahoo.com>
X-Virus-Status: No
X-Virus-Checker-Version: clamassassin 1.2.3 with clamscan / ClamAV 0.88.6/2416/Fri Jan 5 22:54:14 2007
Reply With Quote
  #6  
Old 6th January 2007, 20:53
Daisy Daisy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

I'm trying to test with spamassassin -t -D < /tmp/spam (/tmp/spam being a mail message) but I can't figure out where mail is stored. Can anyone point me in the right direction?
Reply With Quote
  #7  
Old 6th January 2007, 21:18
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 152 Times in 132 Posts
Default

Hmmm your mail headers are missing the X-Spam stuff..
Code:
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.1.7 (2006-10-05) on host.aabbccdd.info
X-Spam-Level: *
X-Spam-Status: No, score=2.0 required=5.0 tests=AWL,DNS_FROM_RFC_ABUSE,
	DNS_FROM_RFC_POST,HTML_MESSAGE autolearn=no version=3.1.7
Are you sure that Spamassassin is enabled?

re: Can anyone point me in the right direction?

For me (Debian Sarge) it's in /var/mail
Reply With Quote
  #8  
Old 6th January 2007, 21:26
Daisy Daisy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

errrr, yup. I think anyways. should be like attached pic right? And I'm using FC5. There should be emails waiting (I sent some test from my yahoo account.) but there's nothing in the mail folder. Does it get passed on to elsewhere?
Attached Images
 
Reply With Quote
  #9  
Old 6th January 2007, 21:41
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default Start Spamassassin at boot

Within your file /etc/default/spamassassin you can verify if spamassassin is allowed to start after a reboot.

To give spamassassin permision to start after a reboot change the line

# Change to one to enable spamd
ENABLED=0

into:

# Change to one to enable spamd
ENABLED=1

Maybe, you did this already but i think it can be helpful to you..
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Hans For This Useful Post:
AbannyvabVask (15th November 2013)
  #10  
Old 6th January 2007, 22:07
Daisy Daisy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
 
Default

I don't have that. I have these instances of SA. which is the right one for ISPconfig?

/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin
/etc/sysconfig/spamassassin
/etc/rc.d/init.d/spamassassin
/usr/bin/spamassassin

I checked them all and none have the identifier you described.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting e-mail working hansoffate Installation/Configuration 29 13th August 2008 16:33
spamassassin stop working after woody to sarge update shark_tico Server Operation 1 19th October 2006 14:01
1 email working, but others arent? lipp9000 Installation/Configuration 8 22nd July 2006 16:35
PHP & MySQL working, but AREN'T WORKING???? lipp9000 Installation/Configuration 4 21st July 2006 17:01
ftp not working pesja Installation/Configuration 3 17th July 2006 12:37


All times are GMT +2. The time now is 20:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.