Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th June 2007, 10:10
Mefistofeles Mefistofeles is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Startup error with ISPConfig. Syntax error on line 206 of ...

Hey,

Syntax error on line 206 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf:
Cannot load /usr/lib/apache/modules/mod_rewrite.so into server: /usr/lib/apache2/modules/mod_rewrite.so: undefined symbol: apr_pool_cleanup_null
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started

Thats my problem.. Any ideas?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th June 2007, 14:30
mlz mlz is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 189
Thanks: 16
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Did you follow a perfect install? Sounds like mod_rewrite isn't installed.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st June 2007, 09:46
Mefistofeles Mefistofeles is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think i followed an Ubuntu perfect install. Cant remember for sure what versions. A long time has passed since the install was made. The thing is that about 2-3 month ago there was this web page that "landed" in our server and needed mod-rewrite. So I installed/configured it. And I believe that it worked at the beginning. Since then i haven't had a reason to use ISPConfig so I don't know since when the problem has existed.

Anyway.. I should try reinstall mod-rewrite, to see if it fixes it.. Any good walktroughs someone could recommend? So I would get everything 100% right.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st June 2007, 11:46
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,377
Thanks: 833
Thanked 5,479 Times in 4,313 Posts
Default

You loaded a mod_rewrite for apache 2.0 in the apache server for ISPConfig which is a apache 1.3 in the file /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf.

Please uncomment the line 206 where you load the module in /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf.

The ISPConfig webserver is not used to serve your webpages, so never load any additional modules in /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st June 2007, 12:32
Mefistofeles Mefistofeles is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

hm.. Oh.. Thats right.. What a stupid mistake. No wonder nothing I did to fix it worked Thanks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
log files, rotation and emailing them hairydog2 General 65 11th October 2006 13:18
First Login Error evbim Installation/Configuration 13 6th May 2006 12:19
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 18:07
Syntax error on line 205 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf Nu2Linux Installation/Configuration 5 9th November 2005 09:45
Bind stops and cannot be restarted after a slave domain is added jason Installation/Configuration 20 19th August 2005 08:16


All times are GMT +2. The time now is 14:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.