Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st January 2007, 20:19
danf.1979 danf.1979 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Chile
Posts: 247
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 2 Posts
Send a message via MSN to danf.1979
Default repartition a dedicated server after OS installation?

Hi!

I'm getting a debian dedicated server, but it comes with default partitions. I want to know if there are people here with experience on partitioning remotely through ssh. I need the /var partition to be the biggest one.
Are there some tutorials out there for partitioning a system in this way?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st February 2007, 18:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

If you don't use LVM, take a look here: http://www.howtoforge.com/linux_resi...xt3_partitions

Otherwise take a look here: http://www.howtoforge.com/linux_lvm
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd February 2007, 02:01
danf.1979 danf.1979 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Chile
Posts: 247
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 2 Posts
Send a message via MSN to danf.1979
 
Default

Great! thanks! I'll try it today in qemu...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 20:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.