Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st March 2006, 23:35
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Exclamation Can not start saslauthd - Debian server

I can not start saslauthd with the command /etc/init.d/saslauthd start

Does anyone knows how to solve this?
(Debian)

Hans
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st March 2006, 23:45
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Thumbs up This can be solved, look at Falko's solution:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...aslauthd+start
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd April 2006, 13:15
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Arrow SASL Authentication Daemon is not running

I thought that i solved the problem.
But the problem still remains.

When i kill all processes as mentioned in Falko's solution,
saslauthd is is starting up indeed, but when i give the command:

/etc/init.d/saslauthd restart

The system responds:

Stopping SASL Authentication Daemon: (not running).
Starting SASL Authentication Daemon: (failed).

So, my conclusion is: saslauthd is not running at all and maybe it also explains a bit my problem with authentication using smtp, as descibed in thread called "Can not receive e-mail - Postfix" from yesterday.

I do not know what to do now,

Some support would be great!


Hans
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd April 2006, 17:16
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,058
Thanks: 826
Thanked 5,392 Times in 4,237 Posts
Default

I have written an answer to your other post from yesterday.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 5th April 2006, 12:19
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

I have read your how to Till, it works.
Thanks again.

Hans
Reply With Quote
  #6  
Old 25th March 2007, 15:10
graylion graylion is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Dublin
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

Hi guys

where is that other how-to?

my problem is that saslauthd won't start at all

root@diskslave:/home/graylion# /etc/init.d/saslauthd start
root@diskslave:/home/graylion# ps aux | grep auth
root 11515 0.0 0.0 2876 800 pts/2 S+ 13:47 0:00 grep auth

I am currently trying to find how to set higher loglevels for auth, but any help would be appreciated
__________________
Graylion's Fetish & Fashion Store
http://www.graylion.net
Reply With Quote
  #7  
Old 25th March 2007, 19:11
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

Hi, i think you mean this one:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...saslauthd+Hans
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
  #8  
Old 25th March 2007, 20:43
graylion graylion is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Dublin
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

thanks. now for getting it to authenticate to ldap
__________________
Graylion's Fetish & Fashion Store
http://www.graylion.net
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Debian continiu running server (When putty shutdown) ColdDoT Server Operation 5 15th March 2006 08:21
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 12:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.