Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st January 2007, 16:36
bpstyle bpstyle is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default need to change toggle settings of php.ini file in SSH

I desperately need assistance performing some simple tasks with the settings of the PHP.ini file:

I have a virtual/dedicated server with godaddy.com and I need to 'ENABLE' the registar_globals in the php.ini file.

I recently restored a backed up oscommerce shopping cart which uses MySql database. The database and its tables have been restored successfully and the html files are uploaded, but when I access the shopping cart, I get this browser eror:

FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!

I've tried using the SSH client, putty to go into the /bin directory to access the php.ini file, but after I enter my username successfully, putty prompts me for the password, but I cannot login because the prompt cursor does not move when I type the password....and when I type the password and hit the 'Enter' key, it simply prompts me for the password again and says access denied.

I know for sure that I have the correct password because I am able to log into Plesk 8.0 from my internet browser and I am also able to ftp into the server with WSftp.

I also checked with godaddy and they were able to login, but they will not go any further to asist me.

I know this is a simple task, so it shouldn't take much for a knowledgable person to help me. I need help ASAP.

Can anyone please come to my assistance?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st February 2007, 18:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bpstyle
because the prompt cursor does not move when I type the password
That's the normal behaviour.

Are you absolutely sure the password is correct, and that you have shell access (having FTP access doesn't mean you have shell access as well).

If you cannot log in to your shell, you could use an .htaccess file to enable register_globals: http://www.howtoforge.com/forums/sho...bals+.htaccess
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 9th February 2007, 22:38
Zerko Zerko is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There is a patch so that register globals can be left off.
A bit of code modifying, but step-by-step instructions so you can't go wrong.

http://www.oscommerce.com/community/contributions,2097

http://www.oscommerce.com/community/contributions,2957
Reply With Quote
  #4  
Old 13th February 2007, 09:04
bpstyle bpstyle is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ssh login finally good-how to toggle registar_globals

Thanks for the replies.

I finally got the correct password and logged in successfully.

can you help me with the code to modify that php.ini file?
Reply With Quote
  #5  
Old 13th February 2007, 11:33
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,126
Thanks: 4
Thanked 43 Times in 40 Posts
 
Default

well, it is not recommended turning it off globally... first try to create a .htaccess file in your webroot for that site and add this:

Code:
php_admin_value register_globals Off
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dspam planet_fox General 6 20th January 2007 18:42
Systemimager (rsync) doesn't copy all comedit HOWTO-Related Questions 11 19th January 2007 17:17
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 05:19
jamed up my table borders?? Boon-Dog-Danny Installation/Configuration 5 23rd September 2006 16:12
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 13:29


All times are GMT +2. The time now is 17:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.