Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd January 2007, 01:08
cambo cambo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 53
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default System message driving me crazy!

Hi Guys
I am getting an email every half an hour with the following:

Quote:
Warning: service ftpd not running (server: mdserver.myserver.com)!

Message generated at January 22, 2007, 11:00.
I know it's not running as I turned it off in ISPConfig and I don't want it running. I don't have Monitoring set up on it, so how do I kill this message?
Thanks for your help
Cambo
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd January 2007, 08:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Please remove these three lines:

if(!$this->_check_ftp('localhost',21)) {
$warning .= "Warning: service ftpd not running (server: ".$server_name.")!\n\n";
}

from the file /root/ispconfig/scripts/shell/check_services.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
awd.pt (28th July 2008)
  #3  
Old 22nd January 2007, 14:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Also disable the FTP monitoring in ISPConfig: Management -> Server -> Services -> Monitoring.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd January 2007, 11:08
cambo cambo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 53
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi Falko
I don't have anything set up in the Monitoring section.
I haven't had a chance to implement Till's fix yet, but I am sure that will solve it. I will do this tomorrow and test it.
Thanks for everyone's help
Regards
Cambo
Reply With Quote
  #5  
Old 31st January 2007, 11:14
cambo cambo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 53
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default Success!

Just to finish this thread off and hopefully steer others in the right direction, Tills answer solved the issue. Just commented out the FTP server check as instructed and issue was solved.
Thanks Falko and Till.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change Postfix Quota exceeded error message steowimmy Installation/Configuration 3 16th November 2006 15:20
System attack message from logcheck Hagforce Server Operation 6 30th August 2006 16:07
Maximim message size HackerJL Installation/Configuration 2 19th August 2006 10:17
Query on email system mphayesuk General 8 26th June 2006 12:17
ISPConfig system stoped johnking Installation/Configuration 7 27th October 2005 02:37


All times are GMT +2. The time now is 06:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.