Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th January 2007, 23:31
dmtrotter dmtrotter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Not all virtual hosts work - ispconfig/apache

Hey all - This is the first time I have posted here. I have been running ispConfig for quite a while now with only a few issues I was able to figure out and fix on my own. Now I have an issue that I just cant figure out. Here is what is happening:

I am hosting 4 domains currently on my Ubuntu box using ispConfig. I added a 5th domain today after registering it a few days ago. After configuring it, and adding mailboxes (that all all work), I decided to test the site itself. When I try to browse to the site via domain name, I get the Internal Server Error 500.

I am still able to get to ONE of my other sites, but the other 4 are completely inaccessible. I have not installed anything new on the server for quite a while, and everything was working after the last install I did perform.

Please help!

Thanks in advance.

Devin
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th January 2007, 00:05
KenKnight KenKnight is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 137
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Hi,

Check your logs in /var/logs . Especially check the error.log and the httpd.log etc to see what the 500 error is referring to.

I too am working through some vhosts issue now.

Cheers!
Ken
Reply With Quote
  #3  
Old 27th January 2007, 18:04
dmtrotter dmtrotter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There were no errors in the logs. I also checked the individual logs for each site and they were all empty. I ended up deleting some virtual hosts and manually re-adding them, and now I can get to every domain listed BUT it loads the SAME page for every site (the default ISPConfig Shared IP page).

ACK! Now whaT?!
Reply With Quote
  #4  
Old 28th January 2007, 20:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's in Vhosts_ispconfig.conf, and what's the output of
Code:
ifconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 29th January 2007, 15:26
dmtrotter dmtrotter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here are the results for ifconfig:
Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:30:48:41:B1:C4  
          inet addr:192.168.2.10  Bcast:192.168.2.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::230:48ff:fe41:b1c4/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:259868 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:83463 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:24070393 (22.9 MiB)  TX bytes:19103680 (18.2 MiB)

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:6957 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6957 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:617272 (602.8 KiB)  TX bytes:617272 (602.8 KiB)
In my Vhosts_ispconfig.conf file I have all my domains set up like this:
Code:
######################################
# Vhost: www.colorado-r6.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 192.168.2.10:80> ### I have also tried actual IP since it is forwarded to the 192 IP via the firewall

ServerName www.colorado-r6.com:80
ServerAdmin webmaster@colorado-r6.com
DocumentRoot /var/www/web3/web
ServerAlias colorado-r6.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ScriptAlias  /cgi-bin/ /var/www/web3/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web3/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode On
php_admin_value open_basedir /var/www/web3/
php_admin_value file_uploads 1
php_admin_value upload_tmp_dir /var/www/web3/phptmp/
php_admin_value session.save_path /var/www/web3/phptmp/
Alias /error/ "/var/www/web3/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web3/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web3/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
Reply With Quote
  #6  
Old 29th January 2007, 16:06
dmtrotter dmtrotter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok - I restored a few config files from an older backup and all sites are now loading as they should with the exception of one domain. When I try to browse to it it just hangs indefinitely. I am going to keep plugging away and let you know what I find.

Thanks.

DT
Reply With Quote
  #7  
Old 30th January 2007, 11:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Please check Apache's error log for any errors.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Hosts K_meleonu Server Operation 8 16th January 2010 19:11
No Virtual Hosts tac Installation/Configuration 5 5th August 2006 16:02
403 errors and virtual hosts tommywds Server Operation 3 27th June 2006 07:09
Custom directives automatically added to ftpd virtual hosts whitty Feature Requests 2 16th May 2006 23:15
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.