Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th October 2005, 23:21
killfrog killfrog is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I can't get root mails delivered to other account

After finally finishing all the tutorials and succeeded debugging my own mistakes, I have a nice server running, thanks to Falko's HOWTO.
(The Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAssassin, ClamAV) one)
The only little problem I have found now is that I can't get the system messages that are by default delivered to root, to be forwarded to another account so I can check them out.
Somewhere in the setup process, I was asked to input whom will get root mails.
at the end of the process, all my server is receiving mail only to the virtual users, and it seems that the /etc/aliases file doesn't affect the local mail transfers, because there I see it says that root : myadminacct@mydomain.com.
Meaning, myadminacct@mydomain.com should get root mail, but it doesn't!
How can I fix it up?
Thanks,
Ziv
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th October 2005, 00:55
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,257
Thanks: 76
Thanked 23 Times in 19 Posts
Default

falko helped me with this too, I had to exchange the "real" emailaddress with a local username, e.g. root: web7_postmaster this way it works fine. that was acceptable for me as I was using one of the users for my personal mail
Reply With Quote
  #3  
Old 28th October 2005, 01:20
killfrog killfrog is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Hmmmm

I'm not sure I understood, you mean to open a real unix user account to get the root mail?
Well, if it gets to work fine, I'll do it, perhaps there is a way to make the real account that gets the root mail to then forward it to a "Virtual" one on?
Maybe using the /home/user/.forward file?
Reply With Quote
  #4  
Old 28th October 2005, 01:26
killfrog killfrog is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Nope

I tried that last one, it doesn't work, it seems all mail delivered to root is "swallowed" somewhere, I don't even see where the heck it is going!!!

HOLD ON, I see now where is it going!
in the mail.log it seems that all the mail transport related stuff in the server is managed by postfix, and thus, it keeps looking for "virtual" users, even when I use the shell command "mail -s test root" it tries to deliver it to root@mydomain.com, which, of course, doesn't exist in the virtuser table!
I wouldn't like to add "root" as a virtual user, it will get a lot of spam, instead of only local messages!
Help me out here!
Thanks,
Ziv

Last edited by killfrog; 28th October 2005 at 01:31.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th October 2005, 02:08
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

The virtual domain you use ("mydomain.com"), does it also exist in $mydestinations, $myhostname or $mydomain in /etc/postfix/main.cf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 28th October 2005, 02:22
killfrog killfrog is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I don't have an entry for $mydomain...

here's all the rest:
$myhostname = mail.mydomain.com
$mydestination = mail.mydomain.com, localhost, localhost.localdomain

the virtual domain I use is mydomain.com, virtuser will be then user@mydomain.com.

Ziv
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pop3 service alone is failed in "The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1)" nandhu HOWTO-Related Questions 60 5th August 2008 15:15
Webalizer doesn't work :( DarkBen Installation/Configuration 22 13th January 2008 14:04
Postfix error dianer Installation/Configuration 22 8th May 2006 00:31
FTP access problem... ctroyp General 7 12th October 2005 17:07
mail bounces back to myself Ovidiu Installation/Configuration 9 23rd September 2005 02:48


All times are GMT +2. The time now is 11:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.