#1  
Old 23rd December 2005, 03:32
snooopy snooopy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Active Mode Problem

I'm using proftpd v1.2.10rc1 and install in the Solaris 9 platform. The proftpd.conf is as follow:

ServerName "FTP Server"
ServerType standalone
DefaultServer on
DefaultTransferMode binary
ServerIdent on "Welcome to FTP Server"
DefaultRoot ~ !users
Port 21

AllowForeignAddress on

MaxLoginAttempts 2
MaxClientsPerHost 2

User nobody
Group nogroup

MaxInstances 10

ExtendedLog /usr/local/var/proftpd/access.log WRITE,READ write
ExtendedLog /usr/local/var/proftpd/auth.log AUTH auth
ScoreboardFile /usr/local/var/proftpd/proftpd

TimeoutLogin 60
TimeoutIdle 120
TimeoutNoTransfer 900

PathDenyFilter "(^|/)[-.]"

UseFtpUsers off
RootLogin off
PersistentPasswd off

AccessGrantMsg "%u is successful to log in"

TransferLog /usr/local/var/proftpd/xferlog
LogFormat default "%h %u %t \"%r\" %s %b"
LogFormat auth "%v [%P] %h %t \"%r\" %s"
LogFormat write "%h %u %t \"%r\" %s %b"

<Global>
Umask 022
RequireValidShell on
DirFakeGroup on
DirFakeUser on
DirFakeMode 0440
AllowRetrieveRestart on
</Global>

I've no configured passive mode and it should use Active Mode now. However, when I use FileZilla that I must select "Passive Mode" to see all files and directory. In addition, if I use "cmd" from Windows, the "ls" command cannot be used to list out files.

What happen and how can I solve it? In fact, I want to use Active Mode
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd December 2005, 09:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

I think it's a firewall issue. Try to change your firewall rules.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Proftpd Passive Mode Problem snooopy Installation/Configuration 1 22nd December 2005 09:49
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56
ISPConfig pop3 problem mphayesuk General 21 31st October 2005 10:53
Problem with webmail MyLinux General 10 17th September 2005 14:31


All times are GMT +2. The time now is 01:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.