Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12th November 2007, 14:33
mmertens mmertens is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email marked as SPAM [gmail and hotmail]

Hi,

I've been using ISPConfig for a while, and i must say it's really neat and a clean/ordened controlpanel!

But my problem, i've added clients in ISPConfig with some sites. When the client sends an test email to a gmail address or a hotmail address the email is marked as SPAM (in gmail) and is never delivered (in hotmail).
recently added the SPF record, but it still dont work, in the header i can see that the SPF result is passed, so that's a good thing.

I will include the header file from the SPAM marked email that I found in the SPAMbox of gmail:
Quote:
Delivered-To: myaccount@gmail.com
Received: by 10.90.79.8 with SMTP id c8cs104159agb;
Mon, 12 Nov 2007 04:02:47 -0800 (PST)
Received: by 10.67.19.9 with SMTP id w9mr133977ugi.1194868966330;
Mon, 12 Nov 2007 04:02:46 -0800 (PST)
Return-Path: <www-data@hosting.mmertens.nl>
Received: from hosting.mmertens.nl ([84.243.214.27])
by mx.google.com with ESMTP id o1si4243026uge.2007.11.12.04.02.43;
Mon, 12 Nov 2007 04:02:46 -0800 (PST)
Received-SPF: pass (google.com: domain of www-data@hosting.mmertens.nl designates 84.243.214.27 as permitted sender) client-ip=84.243.214.27;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of www-data@hosting.mmertens.nl designates 84.243.214.27 as permitted sender) smtp.mail=www-data@hosting.mmertens.nl
Received: by hosting.mmertens.nl (Postfix, from userid 33)
id AF07D900A; Mon, 12 Nov 2007 13:02:43 +0100 (CET)
To: myaccount@gmail.com
Subject: test
MIME-Version: 1.0
Date: Mon, 12 Nov 2007 13:02:43 +0100
From: Test <test@hosteddomain.nl>
Reply-To: test@hosteddomain.nl
Message-ID: <3d08982e77becfaa309631555eebdaa8@localhost>
X-Sender: test@hosteddomain.nl
User-Agent: RoundCube Webmail/0.1-rc2
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit


testing
My quess at this moment is the Message-ID which ends with @localhost, or maybe the return-path with www-data@ in it.

Does anyone knows where the problems are? Because this problem is very irritating me.

Thx in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.