Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th December 2005, 00:17
Spektro Spektro is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The config of webmail/pop3 make me crazy!!! :(

Buff... I can't believe, I try to create some accounts of mail services to try it with Outlook Express and Webmail tool in the ISPConfig panel but nothing work

I created a domain like this:

Server: ISPConfig
Hostname: www
Domain: mydomain.com
IP Address: 192.168.10.10
Create DNS: V (right?)
Create DNS-MX: V (and this?)
Space MB: 1000
Traffic: -1
Traffice Exceedance: Suspend
Max. User: -1
Max. Domain: -1

and only mark the 'FTP Access' and 'Mailuser Login'

well, later I create acount on www.mydomain.com like this:

Real Name: Test mail
Email Addres: test.mail@mydomain.com
Username: test
Password: 1234
WebSpace: -1
MailSpace: -1

Ok, everything right?

In the Outlook Express Accounts manager:

pop3: 192.168.10.10
smtp: my.smtp.mail.server

Account Login: test
Account Password: 1234

Mark 'My server require auth'

right too?

When try to connect to mailserver receive the error:

Code:
Problem when try to start the sesion on the server.
The server rejected your username login.
Account 'Test', Server '192.168.10.10',
Prot 'POP3',
Server response '-ERR Unknown AUTHORIZATION state command',
Port: 110,
Security (SSL) No,
Server error '0x800CCC90',
Error number 0x800CCC91'
The questions:

Need mark 'My server requre auth' checkbox?
The username are right?
The config on the ISConfig are right?
And the config on the Outlook?

More than 2 hours to configure one simply mail address, it's is normal!?!?!?!? grrrrrr

Help me please

A lot of thanks!!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th December 2005, 00:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Spektro
In the Outlook Express Accounts manager:

pop3: 192.168.10.10
smtp: my.smtp.mail.server
Please use 192.168.10.10 also for the SMTP server to rule out DNS problems for now.

Quote:
Originally Posted by Spektro
Account Login: test
Account Password: 1234
Normally usernames have prefixes like web1_, so the username would be web1_test, unless you disabled the prefixes in ISPConfig.


Which POP3 server do you use? Did you enable/disable Maildir under Management -> Server -> Settings -> Email? Is your POP3 daemon running?

Which distribution do you use? Did you follow any of the "Perfect Setup" tutorials on HowtoForge?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th December 2005, 01:32
Spektro Spektro is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Please use 192.168.10.10 also for the SMTP server to rule out DNS problems for now.
ok, fixed.

Quote:
Originally Posted by falko
Normally usernames have prefixes like web1_, so the username would be web1_test, unless you disabled the prefixes in ISPConfig.
I disable the prefix username, are many IDS like [WEBID] ?

Quote:
Originally Posted by falko
Which POP3 server do you use? Did you enable/disable Maildir under Management -> Server -> Settings -> Email? Is your POP3 daemon running?
ipopd, the Maildir it's enable and all daemons, include POP3, are running

Quote:
Originally Posted by falko
Which distribution do you use? Did you follow any of the "Perfect Setup" tutorials on HowtoForge?
Debian Sarge and i follow all steps of your perfect setup guide with Debian Sarge 3.1 and ISPConfig.

:S
Reply With Quote
  #4  
Old 14th December 2005, 11:16
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,982 Times in 3,903 Posts
Default

As you use ipop3d you must DISABLE Maildir. ipop3d does not support maildir.

Quote:
Server response '-ERR Unknown AUTHORIZATION state command',
The latest versions of ipop3d do not support clear text logins on unencrypted connections.
Please try to enable SSL encryption in your mailclient for the pop3 connection.

Last edited by till; 14th December 2005 at 11:19.
Reply With Quote
  #5  
Old 14th December 2005, 14:09
gfts gfts is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How do i disable prefixes in ISPConfig ?

Quote:
Originally Posted by falko
Normally usernames have prefixes like web1_, so the username would be web1_test, unless you disabled the prefixes in ISPConfig.
Reply With Quote
  #6  
Old 14th December 2005, 14:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gfts
How do i disable prefixes in ISPConfig ?
http://www.howtoforge.com/faq/index....=47&artlang=en
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 14th December 2005, 14:31
gfts gfts is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
I just checked the settings,

what i would like to do is having a user as user@website.com so that i can create multiple users for multiple domain, ie, user@website.com, user@website1.com etc ... else i wouldn't be able to make a userid as just "user"

Does ispconfig support suffix, so as i can put in as @[DOMAIN] so i can get a userid as user@domain.com

Thanks
Reply With Quote
  #8  
Old 14th December 2005, 14:33
gfts gfts is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Sorry for this post, i have got my answer ...

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1275

Thankx
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cpan> install DB_File make error Nu2Linux HOWTO-Related Questions 6 13th April 2012 22:06
Can't find 'make' on new Ubuntu install Arachne Kernel Questions 10 10th August 2006 21:32
Could not make PHP Error... tohidetheworld Installation/Configuration 2 19th November 2005 00:51
FC3 Perfect Installation Make Errors solderboy HOWTO-Related Questions 3 2nd October 2005 16:55
Config file templates till Developers' Forum 0 30th July 2005 23:10


All times are GMT +2. The time now is 19:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.