Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > MyDNSConfig > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 1st September 2007, 01:24
todgerme todgerme is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Belfast, Northern Ireland
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default MyDNS (Master) -> Bind (Slave) Support

Not content with running a second MyDNS slave through MySQL replication I set about getting xfers working with Bind. Not too difficult but I wanted a way so that if a new domain is added to MyDNS, the named.conf was updated with the new zones or indeed removed. So far I have created an add domain frontend that adds a new record in MyDNS and goes through a standard templete. From there it updates a date with the following structure:

NS0 | NS1 | NS2
UPDATE | UPDATED | UPDATE

On this example there is 3 Bind slaves. I have written a script in Perl that runs every 5 minutes a checks this additional table created and regrabs all the zones and writes the config when an update is required but I was wondering if we could possibly build in support for this in MyDNS and bundle the Perl script with MyDNSconfig for users who want to run Bind as slaves to a MyDNS master. It would be as simply as add new domain or remove old domain changes these table values for the Perl script to come along and redo the configs and perform an "rndc reload" on the slave but I thought it was worth asking.

What does anyone think?
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BIND as a slave for MyDNS master MooktaKiNG General 26 3rd July 2010 22:55
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! micko_escalade Installation/Configuration 35 30th March 2007 11:31
Install Error Alpha Installation/Configuration 9 6th April 2006 19:48
setup fails on debian 3.1 dtrumbower Installation/Configuration 7 7th March 2006 13:42
ISPConfig Failure on SuSe 9.3 gimhan90 Installation/Configuration 13 2nd February 2006 10:29


All times are GMT +2. The time now is 01:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.