Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 22nd August 2007, 22:26
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Question PHPMyAdmin Link Only Offers Download or View With

Hello Group

Ubuntu 6.06
Server version: Apache/1.3.34 (Ubuntu)
Server built: Jul 26 2006 09:10:06
PHP 5.1.2 (cli) (built: Jul 17 2007 17:32:48)

I have have been following the tutrial http://flurdy.com/docs/postfix and am not completed with the setup process however I am at the phase of getting ready to test if the email server is functioning to this point.

Anyhow, I am told I should be able to create mysql tables by 'command line' OR by using 'phpmyadmin'.
When I am at the server index which displays links to 'apache2-default' which takes me to the apache test page and also the 'phpmyadmin' link which when clicked on only offers to doanload the file or view it by selecting a local app.
I have created a 'test.php' file in '/var/www/test.php' but when I click on it I get the same result- Save OR View??

What am I doing wrong, why won't 'phpmyadmin' work as it should?

I ran 'sudo dpkg -l' and the list shows that both 'apache' and 'apache2' are installed in addition to that the list also shows 'php4' & 'php5' as being installed too!
According to the flurdy tutorial I am following the only pacakges to be used are 'apache2' and 'php4'...
It seems by this tutorial that 'SquirrelMail' is only compatible with 'php4' and not 'php5' - I guess??

If I restart apache all is fine.
But if I attempt to do the same with apache2
Code:
sudo /etc/init.d/apache2 restart
 * Forcing reload of apache 2.0 web server...                                                                                apache2: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Another note would be that when I access the server by IP using a browser the index does display links as I defined above, but it bothers me with it's referral to apache2- when I run 'apache -v' it returns 1.3.34 not 2.

Should I 'apt-get remove apache' && 'apt-get remove php4' or what- I'm not sure?

Oh Yeah, I fogot this-- I edited '/etc/mysql/config.inc.php' ALSO
host = localhost
auth_type = config
user = root
password = xxxxx

Can someone provide a n00b! some guidance please?

Thank you

Regards

Last edited by giganet; 22nd August 2007 at 22:32.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Link to download kernal version envisage Kernel Questions 1 20th June 2007 14:54
colocation problem d3m0nic Installation/Configuration 14 23rd June 2006 23:18
phpMyAdmin question? ctroyp Installation/Configuration 1 20th March 2006 23:19
download link mrh Installation/Configuration 4 8th August 2005 19:31


All times are GMT +2. The time now is 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.