Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th November 2005, 00:46
crudolphy crudolphy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Woodlands (Near Houston) Texas USA
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default New Install problem sending emails

I have a new clean install of ISP config using the Ubuntu "Breezy" How To. Everything seems to be working fine. I have setup two email users. I can receive email. I have a "Hotmail" account and when I send a test message to my hotmail account it is not delivered. When I look at the mail.log file I find a listing that states the following:

Name service error for name hotmail.com Type MX: Host Not Found (try again).

It has been trying for 16 hours without success. When I "ping" hotmail.com it resolves to an IP address of 64.4.32.7 but there are no responses. I do believe the microsoft has a policy of blocking all icmp echo responses. I did a "whois" search on that ip address and it is registered to MSHOTMAIL.

Why can't my server resolve hotmail.com

Thanks in advance

Chuck Rudolphy
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th November 2005, 01:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

What's in /etc/resolv.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 29th November 2005, 06:40
crudolphy crudolphy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Woodlands (Near Houston) Texas USA
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default resolv.conf

The contents were:

search ccrudolphy.net (my domain name)
nameserver 192.168.4.1 (my gateway router)

I have changed the file to:

search ccrudolphy.net
nameserver 192.168.4.4 (local DNS server)
nameserver 24.93.40.72 (ISP DNS server)
nameserver 24.93.40.77 (ISP DNS server)

I restarted Postfix with /etc/init.d/postfix restart

In looking at the mail.log file it appeared that Postfix was trying to resend the email about once every 90 minutes or so. Should be ready to resend in about another 30 minutes. We will see?

Thanks - Chuck
Reply With Quote
  #4  
Old 29th November 2005, 10:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crudolphy
In looking at the mail.log file it appeared that Postfix was trying to resend the email about once every 90 minutes or so. Should be ready to resend in about another 30 minutes. We will see?
You can flush the mail queue immediately by running

Code:
postsuper -r ALL
as root (yes, ALL must be in capital letters...).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 29th November 2005, 14:42
crudolphy crudolphy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Woodlands (Near Houston) Texas USA
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Thumbs up Resolv.conf

That fixed it. I should have known what the problem was, but I am so used to working with a GUI (Windows, KDE, etc.) that working from the CLI only, threw me off. Your help got me looking in the right place. Once I saw what was happening I knew how to change it.

Thanks loads foryour help.

Chuck
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora Core 4 and hp Printer install problem. slopoke_iii Desktop Operation 3 5th May 2007 23:27
Problem with postfix install ctroyp HOWTO-Related Questions 34 4th January 2006 15:10
MySQL problem on install badben Installation/Configuration 12 20th December 2005 13:59
install problem flourishing Installation/Configuration 5 7th November 2005 13:36
Problem with emails. SkIRmiS Installation/Configuration 1 25th October 2005 13:13


All times are GMT +2. The time now is 05:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.