Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 8th January 2007, 11:59
akaiser akaiser is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm a newbie and trying to configure following scenario with IspConfig:

server with ns1 and ns2 on that same server (with 3+ IPS)

... anyone knows if the documentation of codonco explains how to set up this scenario and where I could get this doc (because the ftp seems to be passworded).
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 9th January 2007, 15:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by akaiser
server with ns1 and ns2 on that same server (with 3+ IPS)
In fact you run only one DNS server (BIND), but have to A records for it: ns1 and ns2. At your domain registrar you specify ns1 and ns2 as the authoritative name servers for your domain(s) (after you have created a record for your domain(s) on your DNS server). That's it.
However, it is possible that some registrars will refuse to accept ns1 and ns2 if they find out that they point to one and the same server. But that depends on your registrar.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #33  
Old 14th January 2007, 04:08
fuzzyhost fuzzyhost is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question In French

I'll traduce them in french if I can get it... Your FTP is anonymous or not? I try to connect via ws_FTP (under XP! Beurk) and that doesn't work in anonymous.

Quote:
Originally Posted by CoDonCo
hi,

Before I can go on I have a few questions for you all.

Under Management, Server, Settings
1- the tab Server: the Admin Email, can this be any email or should this be a servers email?

2- the tab Web: Frontpage Path, when frontpage isn't installed, should this be made empty or can I leave the default value as is? For Suexec, when do I have to mark the checkbox and when not, and why exactly is it for (short explanation, it's only to check if I'm on the right track)?

3- the Email tab: like in the first question, witch one for the Antivirus-Admin?

4- the Save Log on some of the pages, are they for debugging or should I leave them always checked, or uncheck them later (won't they grow to big when I leave them always on)?
Reply With Quote
  #34  
Old 15th January 2007, 13:31
vlade vlade is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 16
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Confused about DNS...

Quote:
Originally Posted by falko
In fact you run only one DNS server (BIND), but have to A records for it: ns1 and ns2. At your domain registrar you specify ns1 and ns2 as the authoritative name servers for your domain(s) (after you have created a record for your domain(s) on your DNS server). That's it.
However, it is possible that some registrars will refuse to accept ns1 and ns2 if they find out that they point to one and the same server. But that depends on your registrar.
If I uderstand this right:

1. I bought domain noob.com
2. my registrar enters in their dns ns1.noob.com for my static IP

Now how do i configure ISPConfig so i can have page1.noob.com and mail.noob.com
Is this done in ISPConfig or should my registrar do it ?


tnx,

Vlade
Reply With Quote
  #35  
Old 15th January 2007, 18:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by vlade
2. my registrar enters in their dns ns1.noob.com for my static IP
You tell your registrar that ns1.noob.com and ns2.noob.com are the authoritative name servers for noob.com. But you will need a glue record in this case: http://en.wikipedia.org/wiki/Dns#Cir...d_glue_records

Quote:
Originally Posted by vlade
Now how do i configure ISPConfig so i can have page1.noob.com and mail.noob.com
Is this done in ISPConfig
Yes, if your ISPConfig server is the authoritative name server for your domain. Take a look here: http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy

Of course you don't need to run your own name servers, instead you could let your registrar handle all this. In that case you don't need ISPConfig's DNS Manager.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #36  
Old 1st March 2007, 13:08
TexasTaz TexasTaz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Houston, Texas 77084
Posts: 45
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via MSN to TexasTaz Send a message via Yahoo to TexasTaz
Default Re: After Install Doc

Hello,

Well did this ever happen? If not I need some help I can't find anywhere in the Docs how to Change the Euro to US Dollars.

Thanks,
Reply With Quote
  #37  
Old 2nd March 2007, 13:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TexasTaz
I need some help I can't find anywhere in the Docs how to Change the Euro to US Dollars.

Thanks,
Take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...96&postcount=3
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #38  
Old 2nd June 2007, 21:03
Dekalb Dekalb is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 34
Thanks: 25
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Step by step " ISPConfig after installation " NOT at: ftp://ftp.codonco.info

"ISPConfig after installation" NOT at: ftp://ftp.codonco.info

Where is it?
Reply With Quote
  #39  
Old 3rd June 2007, 13:21
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dekalb
"ISPConfig after installation" NOT at: ftp://ftp.codonco.info

Where is it?
What has this to do with the above thread? Please check if the name resolution of your domain works.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #40  
Old 3rd June 2007, 16:17
kassie kassie is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 136
Thanks: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I also can't access ftp://ftp.codonco.info

Any help would be appreciated
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu Installation Fails - ISPConfig mateo107 Installation/Configuration 5 9th March 2006 07:54
Add DNS to a "Virtual Users And Domains" installation, and finish with ISPConfig Nuxeretes Installation/Configuration 4 2nd March 2006 14:02
ISPCONFIG installation problem with Fedora Core 4 (64 bit) dchowdhu Installation/Configuration 5 25th January 2006 06:21
Installation Of Ispconfig snake911 Installation/Configuration 31 8th December 2005 10:33
Changing values on ISPConfig installation Luciano Installation/Configuration 4 16th August 2005 23:32


All times are GMT +2. The time now is 08:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.