Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 1st June 2007, 00:34
sambauser sambauser is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Trying to mount a Linux share on Windows

Hi,

I am trying to mount a Linux directory onto the Windows box.

The smb.conf file looks like this:

Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
Processing section "[homes]"
Processing section "[profiles]"
Processing section "[users]"
Processing section "[groups]"
Processing section "[winshare]"
Loaded services file OK.
WARNING: passdb expand explicit = yes is deprecated
Server role: ROLE_STANDALONE
[global]
workgroup = OVE.LOCAL
map to guest = Bad User
valid users = root, linuxbak, amandabackup
force user = amandabackup

[homes]
comment = Home Directories
valid users = %S, %D%w%S
read only = No
inherit acls = Yes

[profiles]
comment = Network Profiles Service
path = %H
read only = No
create mask = 0600
directory mask = 0700
store dos attributes = Yes

[users]
comment = All users
path = /home
read only = No
inherit acls = Yes

[groups]
comment = All groups
path = /home/groups
read only = No
inherit acls = Yes

[winshare]
comment = Share for the Windows server ove-dc3bkup01
path = /media/winshare
write list = root, amandabackup, linuxbak
read only = No
create mask = 0600
directory mask = 0700
inherit acls = Yes

Also, can't seem to see the share below
AmandaBackup:/media # smbclient -L 10.80.101.15 -U linuxbak
Password:
Domain=[OVE] OS=[Windows Server 2003 R2 3790 Service Pack 1] Server=[Windows Server 2003 R2 5.2]

Sharename Type Comment
--------- ---- -------
C$ Disk Default share
S$ Disk Default share
F$ Disk Default share
IPC$ IPC Remote IPC
G$ Disk Default share
LinuxBak Disk
ADMIN$ Disk Remote Admin
SQL Bak Disk
E$ Disk Default share
session request to 10.80.101.15 failed (Called name not present)
session request to 10 failed (Called name not present)
Domain=[OVE] OS=[Windows Server 2003 R2 3790 Service Pack 1] Server=[Windows Server 2003 R2 5.2]

Server Comment
--------- -------
OVE-DC3BKUP01
....
Workgroup Master
--------- -------
OVE OVE-DC3AD01
OVEDMZ OVE-DC3ISA02

While mounting it,
AmandaBackup:~ # mount -t smbfs -o username=linuxbak,uid=amandabackup,gid=disk /media/winshare/ //10.80.101.15/LinuxBak
-bash: !,uid=amandabackup,gid=disk: event not found
AmandaBackup:~ # mount -t smbfs -o username=linuxbak /media/winshare/ //10.80.101.15/LinuxBak
Could not resolve mount point //10.80.101.15/LinuxBak
AmandaBackup:~ # mount -t smbfs -o username=linuxbak 10.90.219.64:/media/winshare/ 10.80.101.15:/LinuxBak
Could not resolve mount point 10.80.101.15:/LinuxBak

Please Help!!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HOWTO: SUSE 10.0 and Software RAID a.k.a FakeRAID crushton HOWTO-Related Questions 35 16th January 2009 19:40
Getting e-mail working hansoffate Installation/Configuration 29 13th August 2008 16:33
apache2 problem laser144 Server Operation 8 15th March 2007 17:32
Problems installing NForce4 sound drivers Wraithfire Installation/Configuration 21 16th April 2006 17:30
KErnel not showing all my memory Jorem Kernel Questions 8 13th April 2006 12:59


All times are GMT +2. The time now is 13:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.