#1  
Old 16th May 2007, 17:44
blackgreen blackgreen is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Error The URL is not reachable!

Hello all,
Now i get the error with the hostname what doe i wrong. This is my shell:

Here we go...
Please enter your MySQL server:127.0.0.1
OK
Please enter your MySQL user:root
Please enter your MySQL password:
OK
Please enter a name for the ISPConfig database (e.g. db_ispconfig):ispconfigdb
Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):89.220.46.60
OK
Please enter the host name (e.g. www):h8922046060.dsl.speedlinq.nl
Please enter the domain (e.g. xyz.de):h8922046060.dsl.speedlinq.nl
The URL is not reachable!
Please enter the host name (e.g. www):http://h8922046060.dsl.speedlinq.nl
Please enter the domain (e.g. xyz.de):http://h8922046060.dsl.speedlinq.nl
The URL is not reachable!

And i have alreayd cheked the hostname

root@ubuntu-server:~/isp/install_ispconfig# hostname -f
ubuntu-server.lan
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th May 2007, 18:15
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,259
Thanks: 215
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

Please enter the IP address of the ISPConfig web: use the IP-address of your server WITHIN your LAN for the domain name. So if your servers IP is: 192.168.1.100 use that.

Please enter the host name (e.g. www): leave it blank.

Please enter the domain (e.g. xyz.de):
You can use the IP-address of your server WITHIN your LAN for the domain name. So if your servers IP is: 192.168.1.100 use that.

If you are not satisfied with the settings, you can change it later within IPSConfig under Management > Server > Settings.
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting

Last edited by Hans; 7th June 2007 at 07:42.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Hans For This Useful Post:
blackgreen (16th May 2007)
  #3  
Old 19th May 2007, 09:44
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

The host name value is very handy if you have several servers and want to use the same domain for all of them.

You can reach them by giving each server a unique host name.
e.g. "alpha" for the first server and "beta" for the second

the domain value can be any domain you own
e.g. myhosting.tld

My DNS has two A entries for getting to ISPConfig control panel
e.g.
alpha.myhosting.tld A 119.68.xxx.xxx
beta.myhosting.tld A 88.43.xxx.xxx

Of course you can also reach the control panel by using the IP as the name.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st May 2007, 12:39
caspert_ghost caspert_ghost is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 35
Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

hello.
I am having the same issue.
I use www as mentioned
and 172.16.8.15
I get URL can not be reached
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd May 2007, 17:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by caspert_ghost
hello.
I am having the same issue.
I use www as mentioned
and 172.16.8.15
I get URL can not be reached
If you use www as hostname and 172.16.8.15 as domain name, this translates to www.172.16.8.15 which is not a valid address.
If you want to use 172.16.8.15, leave the hostname empty and enter 172.16.8.15 as the "domain".
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tip: URL Aliases vs. Redirects Dave Lane Tips/Tricks/Mods 4 20th October 2006 15:50
ERROR: The URL is not reachable! Roadracer Installation/Configuration 5 15th December 2005 20:24
the URL is not reachable during setup! maroonworks Installation/Configuration 1 30th November 2005 17:07
The URL is not reachable! The installation routine stops here! Ivan Installation/Configuration 3 11th November 2005 09:34
ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here! shart Installation/Configuration 4 2nd September 2005 09:07


All times are GMT +2. The time now is 01:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.