Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th April 2007, 11:45
Cowboy Cowboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Debian 4.0 Etch - No german characters (Umlaute)

Hi folks,

I've just installed Debian 4.0 Etch using "The Perfect Setup-Debian 4.0 Etch".

While the installation I choosed as Language "German" with a "German Keyboard-Layout", but the specail German characters (Umlaute) are not displayed correctly.

I also installed the "Midnight Commander" (apt-get install mc), but the display is also totally fuc...!

I don't know what to do. Can anybody help, please ?

Best regards
Cowboy
__________________
------------------------------------------------------
Knut Bewersdorff
Village-Media
www.village-media.de
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th April 2007, 12:01
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,263
Thanks: 216
Thanked 649 Times in 295 Posts
Default

On Debian you easily can add support for additional languages with:
dpkg-reconfigure locales

__________________
Hans

MrHostman | Managed Hosting
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd April 2007, 01:31
Cowboy Cowboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi Hans,

thank you for your help, but the fault was on my side :-( !

I had forgotten to set my SSH-Client (PuTTY) to UTF-8.
Therefore I did'nt get the displayed characters correctly !

Best regards and thanks
__________________
------------------------------------------------------
Knut Bewersdorff
Village-Media
www.village-media.de
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMTP Auth problems in Debian Etch w/ISPConfig fish3232 Installation/Configuration 11 30th March 2007 20:56
ISPconfig on debian ETCH provell Installation/Configuration 15 23rd January 2007 11:02
Pls Help - Problem installing OpenVZ with Debian Etch. joelee HOWTO-Related Questions 3 14th January 2007 19:37
Debian Etch OpenVZ & Raid TonA HOWTO-Related Questions 1 30th December 2006 22:20
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 15:42


All times are GMT +2. The time now is 02:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.