#1  
Old 14th April 2007, 11:08
digen digen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default NS record query

Hello Guys,

I have this question which I hope someone from here will be able to answer. Say I have a domain xyz.com and I've registered my personalized name servers ns1.xyz.com and ns2.xyz.com which I've configured in my server. I contact my domain name registrar and ask them change the name servers of xyz.com to ns1.xyz.com and ns2.xyz.com .

If in the DNS zone configuration file of the domain xyz.com in my server has the following name servers as authoritative listed,

xyz.com. 14400 IN NS ns1.abc.com.
xyz.com. 14400 IN NS ns2.abc.com.

and not ns1.xyz.com and ns2.xyz.com, is it wrong or will the domain xyz.com won't resolve properly ? Does some sort of check happen to confirm that the name servers at the registry and in the zone files of the authoritative name server are matching ?

My guess is that the name servers at the registry are checked and which in turn are queried for the requested name resolution info. Any input or pointers in this matter is much appreciated. Thank You.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th April 2007, 15:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by digen
Hello Guys,

I have this question which I hope someone from here will be able to answer. Say I have a domain xyz.com and I've registered my personalized name servers ns1.xyz.com and ns2.xyz.com which I've configured in my server. I contact my domain name registrar and ask them change the name servers of xyz.com to ns1.xyz.com and ns2.xyz.com .

If in the DNS zone configuration file of the domain xyz.com in my server has the following name servers as authoritative listed,

xyz.com. 14400 IN NS ns1.abc.com.
xyz.com. 14400 IN NS ns2.abc.com.

and not ns1.xyz.com and ns2.xyz.com, is it wrong or will the domain xyz.com won't resolve properly ?
It's wrong.

Quote:
Originally Posted by digen
Does some sort of check happen to confirm that the name servers at the registry and in the zone files of the authoritative name server are matching ?
That depends on your registrar. Some do it this way, some in another one...

Please keep in mind that you need a glue record if you want to use ns1.xyz.com and ns2.xyz.com for the domain xyz.com: http://en.wikipedia.org/wiki/Dns#Cir...d_glue_records
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
There is already a CNAME Record entry for this host in this zone. woleium General 1 24th October 2006 11:12
Problems with the Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL tutorial wwinfrey HOWTO-Related Questions 12 15th August 2006 17:38
Multiple MySQL Queries - with Postfix-mysql, courier-authmysql, maildrop-mysql... snowfly HOWTO-Related Questions 4 7th July 2006 05:19
phantom A Record G7pro General 2 24th May 2006 22:16
Question about MX record for new site Rocky Installation/Configuration 2 1st December 2005 23:58


All times are GMT +2. The time now is 14:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.