#1  
Old 13th November 2005, 05:57
Drolith Drolith is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default pure-ftpd help?

Ok I installed pure-ftpd, I created a user/user group for it...but whenever I try to connect to it using for example (ftp://user@555.555.555.555) I get
"530 Authentication failed, sorry", and when I try to login as root I get "530 sorry, but I can't trust you" any clue what could be wrong? I'm a linux n00b so give me some details.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th November 2005, 14:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Did you get any errors in you syslog, messages or xferlog?
Reply With Quote
  #3  
Old 13th November 2005, 18:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Drolith
Ok I installed pure-ftpd, I created a user/user group for it...but whenever I try to connect to it using for example (ftp://user@555.555.555.555) I get
"530 Authentication failed, sorry", and when I try to login as root I get "530 sorry, but I can't trust you" any clue what could be wrong? I'm a linux n00b so give me some details.
Do you use real system users to connect to Pure-FTPD, or do you have "virtual" users in a MySQL database that you use to connect to Pure-FTPD?
If you use real system users, did you give your user a password and a valid shell?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 13th November 2005, 21:51
Drolith Drolith is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok cancel that...my Xinetd.conf was configured wrong. I get the users to login, when I go to login from browser using IE, or Firefox, ex. ftp://user@(myip), it creates the users folder (using the -j option ), but now it just sits there...doesnt show the "test" file I put in there...how do I get it to display files?
Reply With Quote
  #5  
Old 13th November 2005, 22:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

When you have a look at the file on the shell: which permissions does it have?
Can you try and use a "real" FTP client like WS_FTP or SmartFTP instead of a browser?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 13th November 2005, 23:28
Drolith Drolith is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I can connect to it using smart FTP but it disconnects shortly after entering passive mode (not familiar with smartFTP)it does what my browser does...connects correctly with username/password then sits there for a while and then gives me this(after entering passive mode):
" MLSD
0 bytes transferred. (N/A/s) (0 ms)
Timeout (40s).
Active Help: http://www.smartftp.com/support/kb/index.php/74
Client closed the connection.
Automatic failover of data connection mode from "Passive Mode (PASV)" to "Active Mode (PORT)".
"
But I can connect using console commands from both (windows,linux). I just want browser access so my friends can access/view the contents of these accounts without software or needing to know how to use console.

also why wont my dir or ln command not work when connected through linux console...if I try them it sais "227 Entering Passive Mode (192.168.1.102.229.99)"...does that if I try any command it doesn't like.

Last edited by Drolith; 13th November 2005 at 23:49.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ftpd not running? Pelle Installation/Configuration 3 2nd October 2005 20:51


All times are GMT +2. The time now is 10:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.