Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 18th March 2007, 12:26
orasis orasis is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 169
Thanks: 11
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default ISPconfig, blocked ports (pop/smtp), Authentication/SSL

My ISP is probably blocking ports 110 and 25 same as lots of other ones. I forwarded from different outside ports and pop/smtp works fine locally, same as from outside with a little problem.

The server can send/recieve emails to/from it's services (using DynDNS). It can also send emails via other mail servers, but cannot recieve emails from other servers from the outside. Example:

The Server can send an email using it's accounts, to an email account existing on the server (lan/internet). The Server can also recieve an email from an account existing on the server (lan/internet). The Server can send an email to a hotmail account or any other mailbox out there. But an email sent from a hotmail account cannot be recieved by my server, same as from other mail servers from outside.

Probably cause I got no rule on router except [ Inside port 25 > Outside port 8025 ] ? Or do you think it is something different that I did wrong here ? Do you think I can do some sort of a different trick to let the server work perfect with pop/smtp ? Maybe change the config files of ISPconfig ?

netstat -tap shows that all ports that should be listening are in LISTEN state but checking the canyouseeme.org tool, I get "Connection timed out" on all ports that I haven't forwarded to use a different port to the Outside. this makes me believe that they are blocked by the isp or is it something else I could check ?

pcflank.com scanner shows the forwarded ports in state "Open" and the non forwarded in state "Stealthed".

Finally, SSL for pop/smtp should be working right ? Haven't tested this fully yet. Also, should the server ask for "Authentication" (incoming/outgoing) ?


any kind of help will be appreciated
thanks very much
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig after installation cannot reach www.xyz.de:81 Figth4Linux Installation/Configuration 23 6th March 2008 22:38
How to Run ISPconfig on both ports 80 & 443 on reserved IP? radim_h Installation/Configuration 5 22nd March 2007 19:34
ISPConfig and outgoing port 25 blocked eldaria Installation/Configuration 4 7th July 2006 12:27
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
ISPConfig and 8 IP's (all same open ports) edge Installation/Configuration 3 9th March 2006 07:56


All times are GMT +2. The time now is 09:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.