Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th March 2007, 12:53
berli berli is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Transfer vServer (1&1) to rServer (netdirekt,ISPconfig) - Part 1 - DNS

Dear readers and members,
after 1 week i need your helps. The basics was follow:
- i have one vServer from 1&1, with one register domain "zittec.de", this was my primary dns server, on vServer i use Plesk
- i have ordered one new rServer from netdirekt.de with centOS and i use the install support from ispconfig.org (this was great and fast!)
- i have 7 domains, all domains was registered by providerdomain.de (schlundtech)
- on this time, i use the second dns service from providerdomain, the primary was zittec.de on the vServer, all other dns konfiguration makes plesk for me

my new rServer becomes the domain hits4all.de, also the ispconfig use this domän

my goal was the follow (i have read the mini-howto godaddy and other posting, but i can not find the -red line-, sorry...)
  1. one primary dns on the rServer under the domän hits4all.de (local)
  2. the secondary, makes providerdomain (extern)
  3. all other domains use the primary (local) and the secondary (extern)

i think i have one problem, problem with the first domain (hits4all.de) = hehn and egg ?
ok, one provider domain i can use 4 selection
  1. i have/use primary and secondary DNS server (i can insert FQDN for 1 and 2 DNS)
  2. i have/use one primary, and secondary was providerdomain
  3. . i have/use one secondary DNS Server , and primary was providerdomain
  4. i use providerdomains for primary and secondary dns
on the selection 2-4 i can insert sub-domains / dns entries (a/aaaa/cname and so one)

ok, i found no way or no sulution for this problem. all the results of my test was wrong. what must i do first? second and the next, next and next...

can help their me?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th March 2007, 13:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by berli
i think i have one problem, problem with the first domain (hits4all.de) = hehn and egg ?
I think you need a glue record for hits4all.de: http://en.wikipedia.org/wiki/Dns#Cir...d_glue_records
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 14:40
Dns question Mahir Installation/Configuration 48 14th November 2006 10:19
Anybody used 1&1 DNS ? The General Installation/Configuration 5 16th April 2006 04:30
Pri & Slave DNS HOWTO (FC4) ppettigrew Suggest HOWTO 0 1st April 2006 15:35


All times are GMT +2. The time now is 02:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.