#1  
Old 27th February 2007, 22:02
acaradic acaradic is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Domain dns help needed

I’ll start from beginning. Followed The Perfect Set-up – SUSE 10.2 and everything when ok. Install afterwards ISPConfig also no problem at all.

Have been looking all over the net, this forum and many more. Looked at some tutorials, at name server thing with Godaddy and other but still I’m not getting anywhere. I can’t get my head around it. Here we go:

Let’s say I own domain www.mydomain.com

Question 1: How do I set-up “ns1.mydomain.com”? Is this mean by going to “Yast” =>Network Services=>Dns and Hostname and adding an ns1 as a hostname and mydomain.com as domain name? Is that all? Or by adding staff somewhere else?

Question 2: Can I run a name server “ns1.mydomain.com” at the same machine where I got “The Perfect Set-up SUSE 10.2 + ISPConfig” on one IP address?

Question 3: Can I add ns1.mydomain.com (which is mentioned in question 1) and ns1.anyfreedns.com (which is any free dns server on the net) to site where I bought my domain?

Question 4: After all this above do I add “www.mydomain.com” (whic is mentioned at the begining) as I would any other domain in ISPConfig's ISP Manager,and DNS Manager as a master dns?

Can I have some understandable answers with not too much technicality, please?
Thanks for your help and understanding!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th February 2007, 20:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by acaradic
Question 1: How do I set-up “ns1.mydomain.com”? Is this mean by going to “Yast” =>Network Services=>Dns and Hostname and adding an ns1 as a hostname and mydomain.com as domain name? Is that all? Or by adding staff somewhere else?
Go to the authoritative name server of mydomain.com (you can find out by running
Code:
dig ns mydomain.com
) and create an A record for ns1 there.

Quote:
Originally Posted by acaradic
Question 2: Can I run a name server “ns1.mydomain.com” at the same machine where I got “The Perfect Set-up SUSE 10.2 + ISPConfig” on one IP address?
Yes.

Quote:
Originally Posted by acaradic
Question 3: Can I add ns1.mydomain.com (which is mentioned in question 1) and ns1.anyfreedns.com (which is any free dns server on the net) to site where I bought my domain?
Yes.

Quote:
Originally Posted by acaradic
Question 4: After all this above do I add “www.mydomain.com” (whic is mentioned at the begining) as I would any other domain in ISPConfig's ISP Manager,and DNS Manager as a master dns?
For any domain different from mydomain.com the answer is yes. If you want to host DNS records for mydomain.com on ns1.mydomain.com, you need a glue record: http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_...d_glue_records

Also take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...92&postcount=4
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 28th February 2007, 20:19
acaradic acaradic is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thanks Falco it looks clear now
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 15:40
DNS Not Resolving Domain Name asyadiqin Installation/Configuration 10 3rd November 2006 15:47
Help needed with DNS Server teves Installation/Configuration 4 24th October 2006 21:36
Unsure of DNS, hosts, and domain name plethera21 Installation/Configuration 1 4th September 2006 12:01
Cannot add domain to DNS because it exists, but it's not in the list. benbalbo Installation/Configuration 4 2nd December 2005 08:07


All times are GMT +2. The time now is 07:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.