Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th February 2007, 18:13
markr markr is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to connect to server

I am trying to setup an email server, have gone through the perfect setup for suse 10.2. I am able to send email from the server successfully, but am unable to connect from any of the client machines. I get an error saying "unable to connect to server"? I am a newbie to this so any suggestions would be greatly appreciated. Thanks.

Also, I can putty into the server from any client machine. And can telnet into port 25 successfully.

-Mark

Last edited by markr; 26th February 2007 at 18:25.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th February 2007, 18:37
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,044
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
Default

** message changed after you edited your message **

So you can putty and tellnet to the server.. Whats the problem than?

You get an "unable to connect to server" with what?
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.

Last edited by edge; 26th February 2007 at 18:41.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th February 2007, 19:04
markr markr is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry...I am using thunderbird as our email client
Reply With Quote
  #4  
Old 26th February 2007, 19:42
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,044
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
 
Default

It sounds like a DNS MX record problem.

Did you try the server IP as POP3/SMTP settings?
If this does work, it's a MX record problem.

You can see if you DNS is setup correct @ http://www.dnsreport.com/

Enter the domainname in the DNS Report box, and see if all is setup okay.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 06:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 13:19
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 06:19
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 11:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 03:30


All times are GMT +2. The time now is 17:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.