Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 19th February 2007, 16:33
mejborn mejborn is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I'll still get the error, when I try to login via pop3.

I have checked the configuration files, and it all looks fine to me, I also copy/pasted all from the howto, so there was less chances for errors.

The output from ls -la /home/vmail/compark.dk/mathias/Maildir is:

compark:/home/compark# ls -la /home/vmail/compark.dk/mathias/Maildir
totalt 20
drwx------ 5 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 .
drwxr-xr-x 3 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 ..
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 cur
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 new
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 tmp
compark:/home/compark#
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 19th February 2007, 17:22
astewart astewart is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 95
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 7 Posts
Exclamation

I have a few questions here and a couple of issues.

Question 1.
Do I have to maunally create the "maildir" for every new Site I add? And is the Location of the Maildir in "var/www/web1" or in the Users home directory, "/var/www/web1/user/web1_user1/"?

I have no problems setting up the POP, which everything is working fine, no problems receiving...

I can create IMAP accounts, no problems authenticating, but they do not receive E-mails, in Webmail and in OE....
The E-mails sent to the to the pop account do NOT show up either in webmail.

I get this message when Telnetting into the IMAP Server:
telnet> open 192.168.2.9 143
Trying 192.168.2.9...
Connected to 192.168.2.9.
Escape character is '^]'.
* OK [CAPABILITY IMAP4rev1 UIDPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDEREDSUBJECT THREAD=REFERENCES SORT QUOTA IDLE ACL ACL2=UNION STARTTLS] Courier-IMAP ready. Copyright 1998-2005 Double Precision, Inc. See COPYING for distribution information.


I've made sure that I have opened Port 143 on the IPCONFIG firewall and My Router but still no difference.

My output from netstat -tap:

Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 localhost:2208 *:* LISTEN 3 879/hpiod
tcp 0 0 localhost:51524 *:* LISTEN 3 888/python
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 4 014/mysqld
tcp 0 0 *:10000 *:* LISTEN 5 100/perl
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 4 689/ispconfig_http
tcp 0 0 localhost:ipp *:* LISTEN 1 5414/cupsd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4 93/master
tcp6 0 0 *:imaps *:* LISTEN 4 147/couriertcpd
tcp6 0 0 *op3s *:* LISTEN 4 186/couriertcpd
tcp6 0 0 *op3 *:* LISTEN 4 162/couriertcpd
tcp6 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 4 125/couriertcpd
tcp6 0 0 *:www *:* LISTEN 1 5381/apache2
tcp6 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3 72/proftpd: (accep
tcp6 0 0 *:ssh *:* LISTEN 4 434/sshd
tcp6 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4 93/master
tcp6 0 0 *:https *:* LISTEN 1 5381/apache2
ESTABLISHED2 0097/0


Here are my postconf -n stats:

alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
append_dot_mydomain = no
biff = no
broken_sasl_auth_clients = yes
config_directory = /etc/postfix
home_mailbox = Maildir/
inet_interfaces = all
inet_protocols = all
mailbox_command =
mailbox_size_limit = 0
mydestination = /etc/postfix/local-host-names
mynetworks = 127.0.0.0/8,192.168.2.0/24,24.215.88.2/32
myorigin = /etc/mailname
recipient_delimiter = +
relayhost = smtp.eastlink.ca
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache
smtp_use_tls = yes
smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, reject_unauth_destination
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_auth_only = no
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
smtpd_use_tls = yes
tls_random_source = dev:/dev/urandom


Can anyone help me out here?
Thanks!
Reply With Quote
  #13  
Old 20th February 2007, 17:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by astewart
I have a few questions here and a couple of issues.

Question 1.
Do I have to maunally create the "maildir" for every new Site I add? And is the Location of the Maildir in "var/www/web1" or in the Users home directory, "/var/www/web1/user/web1_user1/"?

I have no problems setting up the POP, which everything is working fine, no problems receiving...

I can create IMAP accounts, no problems authenticating, but they do not receive E-mails, in Webmail and in OE....
The E-mails sent to the to the pop account do NOT show up either in webmail.

I get this message when Telnetting into the IMAP Server:
telnet> open 192.168.2.9 143
Trying 192.168.2.9...
Connected to 192.168.2.9.
Escape character is '^]'.
* OK [CAPABILITY IMAP4rev1 UIDPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDEREDSUBJECT THREAD=REFERENCES SORT QUOTA IDLE ACL ACL2=UNION STARTTLS] Courier-IMAP ready. Copyright 1998-2005 Double Precision, Inc. See COPYING for distribution information.


I've made sure that I have opened Port 143 on the IPCONFIG firewall and My Router but still no difference.

My output from netstat -tap:

Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 localhost:2208 *:* LISTEN 3 879/hpiod
tcp 0 0 localhost:51524 *:* LISTEN 3 888/python
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 4 014/mysqld
tcp 0 0 *:10000 *:* LISTEN 5 100/perl
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 4 689/ispconfig_http
tcp 0 0 localhost:ipp *:* LISTEN 1 5414/cupsd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4 93/master
tcp6 0 0 *:imaps *:* LISTEN 4 147/couriertcpd
tcp6 0 0 *op3s *:* LISTEN 4 186/couriertcpd
tcp6 0 0 *op3 *:* LISTEN 4 162/couriertcpd
tcp6 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 4 125/couriertcpd
tcp6 0 0 *:www *:* LISTEN 1 5381/apache2
tcp6 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3 72/proftpd: (accep
tcp6 0 0 *:ssh *:* LISTEN 4 434/sshd
tcp6 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4 93/master
tcp6 0 0 *:https *:* LISTEN 1 5381/apache2
ESTABLISHED2 0097/0


Here are my postconf -n stats:

alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
append_dot_mydomain = no
biff = no
broken_sasl_auth_clients = yes
config_directory = /etc/postfix
home_mailbox = Maildir/
inet_interfaces = all
inet_protocols = all
mailbox_command =
mailbox_size_limit = 0
mydestination = /etc/postfix/local-host-names
mynetworks = 127.0.0.0/8,192.168.2.0/24,24.215.88.2/32
myorigin = /etc/mailname
recipient_delimiter = +
relayhost = smtp.eastlink.ca
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache
smtp_use_tls = yes
smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, reject_unauth_destination
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_auth_only = no
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
smtpd_use_tls = yes
tls_random_source = dev:/dev/urandom


Can anyone help me out here?
Thanks!
Please open a new thread for this!
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 20th February 2007, 17:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mejborn
Yes I'll still get the error, when I try to login via pop3.

I have checked the configuration files, and it all looks fine to me, I also copy/pasted all from the howto, so there was less chances for errors.

The output from ls -la /home/vmail/compark.dk/mathias/Maildir is:

compark:/home/compark# ls -la /home/vmail/compark.dk/mathias/Maildir
totalt 20
drwx------ 5 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 .
drwxr-xr-x 3 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 ..
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 cur
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 new
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2007-02-14 21:50 tmp
compark:/home/compark#
I'm sorry, but I don't know what wrong with your system.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 20th February 2007, 17:30
mejborn mejborn is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Ohh noo I was afraid of getting that answer

Anyway thanks for the help Falko!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
Postfix Configuration Problem Shahryar Installation/Configuration 1 8th December 2006 15:19
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 15:36
Perfect Setup - Fedora Core 4 - postfix problem Median Installation/Configuration 7 2nd February 2006 12:21


All times are GMT +2. The time now is 20:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.