#1  
Old 7th November 2005, 12:39
Mahir Mahir is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands, Apeldoorn
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to Mahir Send a message via Yahoo to Mahir
Default Dns question

Hello i have a problem with the DNS, i wanne use the dns on the server that comes with ispconfig, so i maked 2 websites www.ermedia.nl and www.ulyaoth.com and clicked that it should make records.

now it says my master dns server = www.ermedia.nl
and my slave is also www.ermedia.nl since i buy my domainnames somewhere else i did there change dns servers to www.ermedia.nl it said accepted but now after 24hours i still can't reach my websites is there something i am doing wrong here?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th November 2005, 12:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,733
Thanks: 840
Thanked 5,597 Times in 4,407 Posts
Default

Which result do you get when you execute the following commands on your server:

dig @localhost www.ermedia.nl
dig @localhost www.ulyaoth.com
Reply With Quote
  #3  
Old 7th November 2005, 12:48
Mahir Mahir is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands, Apeldoorn
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to Mahir Send a message via Yahoo to Mahir
Default

Hello till when i do that it gives the following:


[root@duduk ~]# dig @localhost www.ermedia.nl

; <<>> DiG 9.3.1 <<>> @localhost www.ermedia.nl
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; connection timed out; no servers could be reached
[root@duduk ~]# dig @localhost www.ulyaoth.com

; <<>> DiG 9.3.1 <<>> @localhost www.ulyaoth.com
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; connection timed out; no servers could be reached
[root@duduk ~]#
Reply With Quote
  #4  
Old 7th November 2005, 12:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

It seems as if Bind isn't running on your server. (I guess it's also shown as offline in ISPConfig.) Try to start it. Depending on your distribution it's either

Code:
/etc/init.d/named restart
or
Code:
/etc/init.d/bind9 restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 7th November 2005, 12:56
Mahir Mahir is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands, Apeldoorn
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to Mahir Send a message via Yahoo to Mahir
Default

This is what i get when i wanne restart :S

[root@duduk ~]# /etc/init.d/named restart
Stopping named: [FAILED]
Starting named:
Error in named configuration:
zone 0.0.127.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1997022700
dns_rdata_fromtext: pri.12.222.213.in-addr.arpa:21: near 'www..ulyaoth.nl.': emp ty label
zone 12.222.213.in-addr.arpa/IN: loading master file pri.12.222.213.in-addr.arpa : empty label
_default/12.222.213.in-addr.arpa/IN: empty label
zone ermedia.nl/IN: loaded serial 2005110704
zone ulyaoth.com/IN: loaded serial 2005110701
zone ulyaoth.nl/IN: loading master file pri.ulyaoth.nl: file not found
_default/ulyaoth.nl/IN: file not found
[FAILED]
Reply With Quote
  #6  
Old 7th November 2005, 13:58
Mahir Mahir is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands, Apeldoorn
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to Mahir Send a message via Yahoo to Mahir
Default

wel i reinstalled the bind service and teh control panel now it say's the following:

[root@duduk ~]# dig @localhost www.ermedia.nl

; <<>> DiG 9.3.1 <<>> @localhost www.ermedia.nl
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 16316
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.ermedia.nl. IN A

;; ANSWER SECTION:
www.ermedia.nl. 86400 IN A 213.222.12.34

;; AUTHORITY SECTION:
ermedia.nl. 86400 IN NS www.ermedia.nl.

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Mon Nov 7 12:58:23 2005
;; MSG SIZE rcvd: 62

[root@duduk ~]#

But i still can't reach the website
Reply With Quote
  #7  
Old 7th November 2005, 14:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

This is what I get when I run dig www.ermedia.nl:

Quote:
dig www.ermedia.nl

; <<>> DiG 9.2.4 <<>> www.ermedia.nl
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 56499
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.ermedia.nl. IN A

;; AUTHORITY SECTION:
ermedia.nl. 3544 IN SOA ns1.dootall.com. hostmaster.dootall.com. 2005110616 14400 7200 604800 86400

;; Query time: 22 msec
;; SERVER: 145.253.2.75#53(145.253.2.75)
;; WHEN: Mon Nov 7 12:46:02 2005
;; MSG SIZE rcvd: 94
This means that www.ermedia.nl doesn't exist in DNS. BTW, the same goes for ermedia.nl. The authoritative name server for the domain is ns1.dootall.com. So you should contact the one who's responsible for that server and ask him to create the DNS records.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 7th November 2005, 15:43
Mahir Mahir is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands, Apeldoorn
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to Mahir Send a message via Yahoo to Mahir
Default

Ok maybe a stupid question but i wanne make on my own server the dns like

ns1.ermedia.nl = 213.222.12.34
ns2.ermedia.nl = 213.222.12.35

how must i do this ? and that it will also work with ispconfig ?
Reply With Quote
  #9  
Old 7th November 2005, 18:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mahir
Ok maybe a stupid question but i wanne make on my own server the dns like

ns1.ermedia.nl = 213.222.12.34
ns2.ermedia.nl = 213.222.12.35

how must i do this ? and that it will also work with ispconfig ?
For every domain you register you have to set authoritative name servers. There you say that ns1.ermedia.nl and ns2.ermedia.nl should be the name servers for the domain. Before you do that you already create the necessary DNS records in ns1.ermedia.nl and ns2.ermedia.nl. That's it.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 8th November 2005, 18:21
Mahir Mahir is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands, Apeldoorn
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to Mahir Send a message via Yahoo to Mahir
 
Default

Falko i don't really understand it (i am a tottaly newby to dns) do i have to change a configuration file of bind that it maked ns1.ermedia.nl and ns2.ermedia.nl as dns servers? or i just fill in in ispconfig ns1 and ns2 as dns servers?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian Question AngelDrago Installation/Configuration 8 18th January 2006 07:05
Question about 'localhost' as Hostname Lil'Brudder Installation/Configuration 2 31st October 2005 10:58
Small question misterm Installation/Configuration 1 18th October 2005 14:07
ISPconfig question AngelDrago Installation/Configuration 2 26th September 2005 19:40
Newbie question thedude General 2 15th August 2005 15:38


All times are GMT +2. The time now is 02:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.